Okul sütü projesi ne zaman başladı?

İçindekiler:

  1. Okul sütü projesi ne zaman başladı?
  2. Okul sütü Projesi Nedir?
  3. Beslenme Dostu okul Projesi Nedir?
  4. Beslenme Dostu okul Sertifikası kaç yıl geçerli?
  5. Beslenme Dostu okul Projesi hangi bakanlıklar?

Okul sütü projesi ne zaman başladı?

Ana sınıfı dahil olmak üzere resmi ve özel okullarda uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlatılan okul sütü programı 7 yıldır ...

Okul sütü Projesi Nedir?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyince ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı'nın amacı, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamaktır.

Beslenme Dostu okul Projesi Nedir?

Resmî Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve ...

Beslenme Dostu okul Sertifikası kaç yıl geçerli?

3. EK-5'te yer alan Beslenme Dostu Okul sertifikası Halk Sağlığı Müdürlüğünce basılarak Halk Sağlığı Müdürü ve Millî Eğitim Müdürü tarafından imzalanmasının ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından okula teslim edilir. Sertifika, düzenleme tarihinden itibaren 3 (üç) yıl geçerlidir.

Beslenme Dostu okul Projesi hangi bakanlıklar?

Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü'nün Beslenme Dostu Okullar Girişimi T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmıştır.