Devlet memuru nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Devlet memuru nasıl olunur?
  2. Düz memurluk kadroları nelerdir?
  3. KPSS lisans memurluk için kaç puan gerekir?
  4. Memurluğa alınma Genel Şartları Nelerdir?
  5. KPSS Ortaöğretimle ne olunur?
  6. KPSS Lisans memurlukları nelerdir?
  7. Ailede birinin sabıkalı varsa memur olunur mu?

Devlet memuru nasıl olunur?

Eğer lisans mezunu iseniz yapmanı gereken tek lisans kamu personeli seçme sınavına girmektir. Bu sayede daha yüksek dereceli memurlar olunabilir. Örneğin hukuk veya maliye bölümü bittiyse kaymakam olabilirsiniz. Veya bitirdiğiniz bölüm öğretmenlik bölümü ise yine atanarak öğretmen olabilirsiniz.

Düz memurluk kadroları nelerdir?

Düz memurluk, kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanı ile atanan ve hangi meslekten olursa olsun bu görevde kendi mesleğini yerine getirmeyen kişilerdir. Yani düz memurlar, bulunduğu kurumlarda bir mesleki görev gerçekleştirmekten ziyada kurumun ilgili yazı işlerini yerine getirmektedirler.

KPSS lisans memurluk için kaç puan gerekir?

KPSS baraj puanı, memur olarak atanmak için önem arz ediyor. Kurumdan kuruma taban puanlar değişiklik gösterse de genel olarak adayların en az 70 puan alması gerekiyor. Kamu iş ilanlarına bakıldığında, KPSS 70 puan altında memur-personel alımı yapılmadığı görülüyor. İşte, 2021 KPSS taban puanlar...

Memurluğa alınma Genel Şartları Nelerdir?

Kadrolu memur olma şartları şu şekilde sıralanabilir;
  • T.C vatandaşı olmak.
  • 18 ila 35 yaş aralığında olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak.
  • Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak.
  • En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.

KPSS Ortaöğretimle ne olunur?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

KPSS Lisans memurlukları nelerdir?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Ailede birinin sabıkalı varsa memur olunur mu?

Devlet Memurları Kanununda "... kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına... ... kaydıyla devlet memuru olarak atanmanız mümkün .