TEDx METU Ankara nedir?

İçindekiler:

  1. TEDx METU Ankara nedir?
  2. TEDx Türkiye nedir?
  3. TEDx kim kurdu?
  4. TED konuşmaları nasıl ortaya çıktı?
  5. TED sunumları nedir?
  6. TED neyin kısaltması?
  7. TED Talks ücretli mi?
  8. TED nedir ne işe yarar?

TEDx METU Ankara nedir?

TEDxMETUAnkara, TED'in paylaşmaya değer fikirler idealini benimseyen Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından her kış düzenlenen bir konferanstır.

TEDx Türkiye nedir?

TEDx ise “payIaşmaya değer fikirler”in dile getirildiği yerel bir programdır. TED, “Paylaşmaya Değer Fikirler” anIayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx'i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir.

TEDx kim kurdu?

TED (konferans)
TürüLLC
Hizmet alanıDünya çapında
Girişimci(ler)Richard Saul Wurman ve Harry Marks
MülkiyetSapling Foundation
Slogan(lar)Yaymaya Değer Fikirler
6 satır daha

TED konuşmaları nasıl ortaya çıktı?

TED, kâr amacı gütmeyen özel Sappling Vakfı'nın sahip olduğu, “Yaymaya Değer Fikirler”i yaymak amacı ile kurulmuş küresel konferanslar serisidir. TED başlangıçta 1984 yılında bir kereye mahsus bir etkinlik olarak düzenlenmiş fakat 1990'dan itibaren Monterey, Kaliforniya'da yılda bir kez düzenlenmeye devam edilmiştir.

TED sunumları nedir?

TED (İngilizce: Technology, Entertainment, Design, Türkçe: Teknoloji, Eğlence, Dizayn), her iki yılda bir Kaliforniya, Monterey'de düzenlenen bir konferanstır. ... Konuşmacılara fikirlerini en yenilikçi ve çekici biçimde sunmaları için en fazla 18 dakikalık süre verilmektedir.

TED neyin kısaltması?

TED” adını, geIeceğimizi şekillendiren üç ana konunun – Teknoloji, Eğlence ve Tasarım'ın (Technology, Entertainment, Design) ilk harflerinden alır. ... Ayrıca henüz tam anlamıyla ünlü olmayan, yeni tanınan sanatçı, bilim adami ve düşünürleri bulup TED topluluğuyla tanıştırmak da TED'in felsefesinin bir parçası.

TED Talks ücretli mi?

Her kazanan amacını yıllık ana konferansta açıklamaktadır. Haziran 2006'dan beri TED konuşmaları ücretsiz olarak Yaratıcı Kamu (Creative Commons) lisansı ile TED.com adresinden izlenebilmektedir. Kasım 2011 itibarı ile 1050'nin üzerinde konuşmaya ücretsiz online olarak ulaşılabilmektedir.

TED nedir ne işe yarar?

TED (İngilizce: Technology, Entertainment, Design, Türkçe: Teknoloji, Eğlence, Dizayn), her iki yılda bir Kaliforniya, Monterey'de düzenlenen bir konferanstır. Bu konferansın varoluş amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır.