Edebiyat olmasaydı ne olurdu?

İçindekiler:

  1. Edebiyat olmasaydı ne olurdu?
  2. Sanatın olmadığı bir dünya nasıl olurdu?
  3. Doğal ve yapay diller nelerdir?
  4. Karışık diller nelerdir?

Edebiyat olmasaydı ne olurdu?

Edebiyat duygu ve düşüncelerimizi kendimize özgü bir dil kullanarak yazılı ve sözlü olarak dile getirmektir. Eğer edebiyat olmasaydı guygu ve düşüncelerimizi yazamayıp kitaphaline getiremezdik. Hikaye kitapları , şiirler vs yapamazdık. Düşünce ve duygu yapımız gelişmez ve eksik kalırdık.

Sanatın olmadığı bir dünya nasıl olurdu?

Sanat olmasaydı bütün insani duygulardan uzak sadece içgüsel davranışlarla hareket eden, kendini ve çevresini tanımayan, iletişimi basit ve ilkel, duyarsız, estetik duygulardan yoksun insanlar olurduk. ... Gerçek sanat eserlerini tanımamız ve çevremizde gelişen çirkinliklere karşı durabilme gücümüzü geliştirir.

Doğal ve yapay diller nelerdir?

Dil bilimi, dil felsefesi ve nöropsikolojide, doğal dil veya tabii dil, kullanıcılar tarafından bilinçli bir plânlama olmaksızın tekrar edilerek evrilmiş dildir. Doğal dil, konuşma ve şarkı biçiminde ortaya çıkabilir. İnsanlar tarafından bilinçli olarak geliştirilen yapay ve biçimsel dillerden ayrılır.

Karışık diller nelerdir?

KARMA DİL NEDİR? Karma dil, çeşitli dillerin karışmasından oluşan dil anlamına gelir. Karma veya karışık dil başka toplumların, kültürlerin veya medeniyetlerin etkisi altında kalan diğer medeniyetlerin daha kolay anlaşabilmek amacıyla meydana getirdikleri karma dillere verilen addır.