Kat mülkiyeti Kanunu nerelerde uygulanır?

İçindekiler:

  1. Kat mülkiyeti Kanunu nerelerde uygulanır?
  2. 634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu yürürlükte mi?
  3. 634 sayılı Kanun nedir?
  4. Kat mülkiyeti Kanunu kaç yılında çıktı?
  5. Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?
  6. Kat Mülkiyeti Kanunu kaç sayılı Kanun?
  7. Kat Mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?
  8. Kat Mülkiyeti Kanununa göre bir kişi kaç vekalet alabilir?
  9. Kat maliki üyelerinin hakları nelerdir?
  10. Kat mülkiyeti Kanunu kaç sayılı kanun?
  11. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe ne ad verilir?
  12. Asansör masraflarına her daire katılmak zorunda mı?
  13. 634 sayılı kat mülkiyeti nedir?
  14. Bir kat maliki en fazla kaç oy kullanabilir?
  15. Vekalet ile oy kullanılır mı?

Kat mülkiyeti Kanunu nerelerde uygulanır?

(Değişik: 13/4/1983 -2814/7 md.) ... (Ek: 13/4/19/7 md.) Kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen kullanılmaya başlanmışsa, kat mülkiyetine geçilmemiş olsa dahi anagayrimenkulün yönetiminde kat mülkiyeti hükümleri uygulanır.

634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu yürürlükte mi?

MADDE 24- 634 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin son fıkrası ile ek 3 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. ... GEÇİCİ MADDE 2- 13/4/1983 tarihli ve 2814 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kat irtifakı kurulmuş binalarda yönetim plânı olmasa dahi 12 nci madde hükümlerine göre kat mülkiyeti kurulur.

634 sayılı Kanun nedir?

Madde 1 – Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir.

Kat mülkiyeti Kanunu kaç yılında çıktı?

23.6.1965 tarihinde kabul edilip, 2.1.1966 tarihinde yürürlüğe giren 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, belli bir parsel üzerinde yapılmış birden çok bağımsız bölümü kapsayan tek bir yapı düşü- nülerek hazırlanmış ve günün ihtiyaçlarına sunulmuştu1.

Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti almazsanız ceza ödersiniz Bu tapu, aslında sizin evin tam olarak sahibi olduğunuzu gösteren bir belge ve bununla birlikte eviniz, daire numaranız net olarak belli olur. Kanunen ev satın aldığınızda 1 ya da 2 yıl içerisinde kat mülkiyetine geçmeniz gerekir. Eğer geçmezseniz ceza ödersiniz.

Kat Mülkiyeti Kanunu kaç sayılı Kanun?

(2814 sayılı Kanunun 1 ile 14 üncü maddelerde gösterilen değişiklikler 634 sayılı yasanın metnindeki maddeleri içerisine işlenmiştir.) Madde sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. Ek Madde 1 - (Ek: 13/4/1983-2814/15 md.)

Kat Mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 1. maddesine göre; “tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir” şeklinde ifade edilmiştir.

Kat Mülkiyeti Kanununa göre bir kişi kaç vekalet alabilir?

Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir.

Kat maliki üyelerinin hakları nelerdir?

Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.

Kat mülkiyeti Kanunu kaç sayılı kanun?

(2814 sayılı Kanunun 1 ile 14 üncü maddelerde gösterilen değişiklikler 634 sayılı yasanın metnindeki maddeleri içerisine işlenmiştir.) Madde sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. Ek Madde 1 - (Ek: 13/4/1983-2814/15 md.)

Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe ne ad verilir?

a) Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul) ,yalnız esas yapı kısmına (Anayapı) anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine (Bağımsız bölüm); bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o ...

Asansör masraflarına her daire katılmak zorunda mı?

Kat Malikleri Kanunu, Madde 20 C: Kat mülkiyeti kanununa göre apartmandaki giderlere kat malikleri arsa payları oranında katılmak zorundadırlar. Yani asansörün veya merdivenlerin kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın tüm daireler bakım yükümlülüğünden kaçınamaz.

634 sayılı kat mülkiyeti nedir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu iki kurumu düzenlemeyi amaç edinmiştir. ... Kat mülkiyeti, arsa payı ve ana gayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyettir.

Bir kat maliki en fazla kaç oy kullanabilir?

Ancak şunu söyleyebiliriz: bir kat malikinin mülk sayısı ne olursa olsun kullanacağı oy hakkı tüm oyların en fazla 3te 1 i kadar olabilir.

Vekalet ile oy kullanılır mı?

a) Vekil kendi görüşü doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir. b) Vekil bu konularda temsile yetkili değildir. c) Vekil aşağıdaki özel talimatlar doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir. ÖZEL TALİMATLAR; Varsa pay sahibi tarafından vekile verilecek özel talimatlar burada belirtilir.