Temel düşünce temel inanç prensip ne demek?

İçindekiler:

  1. Temel düşünce temel inanç prensip ne demek?
  2. Makine ile yapılan ne demek?
  3. Ölçme işi ne demek?
  4. Prensip sahibi olmak ne demektir?
  5. Prensip kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Söz kelimesinin eş anlamı nedir?
  7. Kural kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Davranış kelimesinin eş anlamı nedir?
  9. Somurtkanın eş anlamlısı nedir?
  10. Değerlendirme kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  11. Kullanmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  12. Çalışma eş anlamlısı nedir?
  13. Süratli eş ve zıt anlamlısı nedir?
  14. Hızlı eş sesli bir kelime midir?
  15. Aç kelimesinin eş seslisi nedir?
  16. Eş sesli kelime midir?
  17. Iç kelimesi eş sesli bir kelime midir?
  18. Eş sesli kelimeler neler?

Temel düşünce temel inanç prensip ne demek?

Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip karşılık olarak İLKE kelimesine eş değerdir. Yani yukarıda yer alan kelimeler ilke kelimesini ifade eder. İlke kelime anlamı olarak; temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip, temel bilgi anlamlarına gelmektedir.

Makine ile yapılan ne demek?

Makine ile yapılana MEKANİK denir. Mekanik sözcüğünün TDK'de yer alan diğer anlamı: Kuvvetlerin maddeler ve hareketler üzerine etkisini inceleyen fizik dalı. ... İnsan gücüne duyulan ihtiyaç neredeyse tamamen azalmış çoğu şey mekanik bir düzende ilerlemeye başlamıştır.

Ölçme işi ne demek?

Cevap: Ölçmek işi = Bir ya da daha çok kişiye ilişkin bir değişken niteliğin niceliğini ya da derecesini saptama ve sayısal olarak belirtme işi. Öğrencilerin belli bir alan ya da konudaki gelişme ve başarılarını uygun araçlar ve yöntemler uygulayarak sayısal sonuçlarla belirleme işi.

Prensip sahibi olmak ne demektir?

Her türlü tartışmanın dışında sayılan öncül, mebde. Davranış kuralı.

Prensip kelimesinin eş anlamı nedir?

Prensip ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Prensip sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler ilke, öge ve unsur sözcükleridir.

Söz kelimesinin eş anlamı nedir?

Söz sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kelam, laf, lakırdı ve lakırtı sözcükleridir.

Kural kelimesinin eş anlamı nedir?

Örneğin; Nezaket ve ahlak kuralları, görgü kuralları. Türkçede kur kökeninden türemiş olan kural kelimesinin eş anlamlısı, 'kaide' kelimesidir.

Davranış kelimesinin eş anlamı nedir?

Davranış ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; ... Davranış sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler akım, aksiyon, devinim, durum, eda, eylem, fiil, gidişat, hareket, iktisat, iş, işlem, işve, muamele, tasarruf, tavır ve tutum sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Somurtkanın eş anlamlısı nedir?

somurtkan kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : abus, asık suratlı

Değerlendirme kelimesinin eş anlamlısı nedir?

değerlendirme kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : kıymetlendirme.

Kullanmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?

kullanmak kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : değerlendirmek, işletmek, yönetmek, istismar etmek, sömürmek, sarf etmek, harcamak, söylemek, takmak, giymek, çalıştırmak, içmek, sigara.

Çalışma eş anlamlısı nedir?

Çalışma ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Çalışma sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler çaba, emek, gayret, iş, mesai, meslek ve say sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Süratli eş ve zıt anlamlısı nedir?

Örnek verecek olursak; siyah-beyaz, çalışkan-tembel, iyi-kötü, güzel-çirkin gibi kelime örnekleri artırılabilir. Süratli kelimesinin eş anlamlısı HIZLI veya ÇABUK kelimeleridir. Süratli kelimesinin zıt anlamlısı YAVAŞ veya AĞIR kelimesidir.

Hızlı eş sesli bir kelime midir?

Hızlı kelimesi eş anlamlı olarak en çok karşılığı olan sözcüklerden biridir. ... Bu sözcük için Türk Dil Kurumu eş anlamlı olarak 'çabuk ya da seri' kelimelerini sunuyor.

Aç kelimesinin eş seslisi nedir?

Cevap: Aç kelimesi eş seslidir. Anlamları, >> Fiil olan açmak eylemi.

Eş sesli kelime midir?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. ... Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır. Bu kelimeler farklı anlam barındırdıkları için cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanılamazlar.

Iç kelimesi eş sesli bir kelime midir?

Merhaba! İç sözcüğü seslidir.

Eş sesli kelimeler neler?

Eş Sesli Kelimeler (Sesteş) Aynı şekilde yazılıp okunan, dolayısıyla da ses bakımından birbirinin aynısı olan; ancak anlamları birbirinden tamamen farklı olan sözcükler arasındaki anlam ilişkisine “eş sesli kelimeler” diğer bir ifade ile “sesteş kelimeler” adı verilir.