Dr Öğretim Üyesi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Dr Öğretim Üyesi ne iş yapar?
  2. Dr öğretim üyesi ne kadar maaş alır?
  3. Doçentlikten profesörlüğe geçiş kaç yıl?
  4. Araştırma Görevlisi en fazla kaç yıl görev yapar?
  5. Araştırma Görevlisi öğretim elemanı mı?

Dr Öğretim Üyesi ne iş yapar?

Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır. Yardımcı Doçent Doktor olarak bilinen akademik unvan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktor Öğretim Üyesi / Dr. Öğr. Üyesi olarak değiştirilmiştir.

Dr öğretim üyesi ne kadar maaş alır?

UnvanD/K15 Ocak 2021 net maaş
*Doktor Öğretim Üyesi3/17.

Doçentlikten profesörlüğe geçiş kaç yıl?

Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az 5 yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bir bilim alanında çalışmış olmak, kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmuş olmak ...

Araştırma Görevlisi en fazla kaç yıl görev yapar?

2547 sayılı Kanun'un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.

Araştırma Görevlisi öğretim elemanı mı?

“j) Araştırma görevlileri: Harp okullarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen diğer görevleri yapan öğretim elemanlarıdır.”