Önlisans kaç dönem?

İçindekiler:

  1. Önlisans kaç dönem?
  2. 2 yıllık ne demek?
  3. 2 yıllık bölümler ne oluyor?
  4. 2 yıllık bölümden mezun olmak için kaç kredi gerekli?
  5. Önlisans Programı kaç yılda biter?
  6. 2 yıllık bölüm okuduktan sonra ne olunur?
  7. Lisans ve önlisans farkı ne?

Önlisans kaç dönem?

MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur. Senato gerekli gördüğü hallerde dönem sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.

2 yıllık ne demek?

Ön lisans, en bilinen tanımı ile iki yıllık yükseköğretim programıdır. Lisans eğitiminin ilk bölümü ve ortaöğretim programının devamı olarak bilinir. Dört yarı yıllık eğitim dönemlerinden oluşur. Ön lisans programlarına, meslek yüksek okulu ve yüksekokul olarak bilinen eğitim binalarında devam edilir.

2 yıllık bölümler ne oluyor?

Ön lisans programları 2 senelik pratik eğitim ağırlıklı meslek okullarıdır. Lisans programlarında eğitim minimum 4 sene olup bu süreç zarfında öğrenciler seçtikleri bölümlerin niteliği gereği yabancı dil hazırlık sınıfı okumak zorunda kalabilirler.

2 yıllık bölümden mezun olmak için kaç kredi gerekli?

Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması ...

Önlisans Programı kaç yılda biter?

MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

2 yıllık bölüm okuduktan sonra ne olunur?

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler. 2 yıllık bölüm mezunlarının ortalama maaş aralığı 3000 TL ile 4500 TL arasındadır.

Lisans ve önlisans farkı ne?

Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.