Açelya ne kadar süre çiçek açar?

İçindekiler:

  1. Açelya ne kadar süre çiçek açar?
  2. Açelya çiçeği Hangi Ayda açar?
  3. Ortanca Çiçeği evde yetişir mı?
  4. Açelya çiçeği neden çiçek açmaz?
  5. Açelya çiçeği bahçede yaşar mı?
  6. Ortanca çiçeği hangi ortamı sever?
  7. Açelya çiçeği balkonda yetişir mi?
  8. Açelya ne kadar su ister?
  9. Açelya nasıl sulanır?
  10. Açelya hangi iklimde yetişir?

Açelya ne kadar süre çiçek açar?

Çiçek açması: Açelya yılda bir defa, genelde ilkbahar başında çiçek açar. Çiçekli kalması 1 hafta ile 1 ay arasında değişir. Çiçek açtıktan hemen sonra budayabilirsiniz (budama detayları aşağıda). İlkbahar ve yaz boyunca gelişen yeni dallar bir süre uzadıktan sonra en uçlarından tomurcuklar verir.

Açelya çiçeği Hangi Ayda açar?

Açelya sera ortamında dört mevsim çiçek açabilen bir bitkidir. Ev ve bahçe ortamında genelde mart – nisan aylarında çiçek açmaktadırlar. Çiçekleri solduğu dönemlerde yeşil yaprakları da hoş bir görüntü sergilemektedir. Bitkinin kokusu bulunmaz.

Ortanca Çiçeği evde yetişir mı?

Büyüklüğü, biçimi ve renkleriyle kendisine hayran bırakan ortanca çiçeği, kolay yetişmesiyle de her zaman popülerliğini korumayı başarmıştır. Hızla büyümelerinden dolayı genellikle dış mekan bitkisi olarak tercih edilse de evlerde saksı içinde de yetiştirilebilirler.

Açelya çiçeği neden çiçek açmaz?

Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir. -Bitkilerimiz az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemeyeceği için, çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir.

Açelya çiçeği bahçede yaşar mı?

Açelya Çiçeği, balkon ve bahçelerin vazgeçilmez çiçekleri arasında sayılır. Balkon ve bahçelerde pembe, eflatun, beyaz ve sarı renk tonlarıyla insanlara taze bir güzellik sunar. Kat kat birbirlerine sarılmış taç yapraklarıyla adeta ilkbaharın habercisi gibi insanlara göz kırpar.

Ortanca çiçeği hangi ortamı sever?

Yarı gölge alanları tercih eden ortancaların dikim yerlerine dikkat etmek gelişimleri açısından önemlidir. Organik içeriği bol, humuslu ve iyi drenajlı topraklarda ortanca çiçeği daha iyi gelişme gösterecektir.

Açelya çiçeği balkonda yetişir mi?

Açelya bitkisini sularken, suyun toprağın her yerine ulaştığından emin olun ve sulama yaptıktan 8 saat sonra saksı tabağında kalan suyu boşaltın. Bitki havadar yerlerde yetişmeyi sever. Balkon ve bahçelerde yetiştirildiği için esinti hoşuna gider ve gelişimini olumlu yönde etkiler.

Açelya ne kadar su ister?

-Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en az iki kere sulanmalıdır. -Sulanmadan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına çok dikkat edilmelidir.

Açelya nasıl sulanır?

Açelya bitkisini sularken, suyun toprağın her yerine ulaştığından emin olun ve sulama yaptıktan 8 saat sonra saksı tabağında kalan suyu boşaltın. Bitki havadar yerlerde yetişmeyi sever. Balkon ve bahçelerde yetiştirildiği için esinti hoşuna gider ve gelişimini olumlu yönde etkiler.

Açelya hangi iklimde yetişir?

Açelya çiçeği, ılıman iklimlerde yetişir. Fazla sıcak veya fazla soğuk havalar çiçeği olumsuz yönde etkiler. Kış aylarında Açelya çiçeği, soğuktan korunmalı, bahçede ise sera düzeneği kurulmalıdır. Açelya çiçeğini, soğuk aylarda sularken, su sıcaklığına dikkat etmelidir.