Sıvının maddeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sıvının maddeleri nelerdir?
  2. Sıvının belirli bir hacmi var mı?
  3. Sıvıların Akışkanlıklarının farklı olmasının sebebi nedir?
  4. Sıvılar bulunduğu kabın şeklini alır mı?
  5. Sıvıların belirli bir hacmi ve şekli var mıdır?
  6. Suyun belirli bir şekli ve hacmi var mıdır?
  7. CPS viskozite birimi nedir?
  8. Hangi maddeler bulunduğu kabın şeklini alır?
  9. Suyun belirli bir şekli var mı?
  10. Suyun şekli var mıdır?

Sıvının maddeleri nelerdir?

Su,meyve suyu,süt,zeytin yağı,alkol,civa gibi maddeler sıvı maddelere örnek verilebilir. Kendilerine ait bir şekilleri yoktur.Bulundukları kabın şeklini alırlar.

Sıvının belirli bir hacmi var mı?

Bir sıvı neredeyse sıkıştırılamayacak akışkanlıktadır yani bulunduğu kabın şeklini alır. Fakat basınçtan bağımsız olarak,(neredeyse) sabit bir hacimde kalır. Eğer sıcaklık ve basınç sabitse, belli bir hacmi vardır.

Sıvıların Akışkanlıklarının farklı olmasının sebebi nedir?

Cevap: Sıvılar bulundukları kabın şeklini alırlar. Akışkanlıkların farklı olmasının nedeni: Sıvıların sahip olduğu bir Akışkanlık değeri vardır. Sıvıların akmaya karşı gösterdiği dirence viskozite, bunun tam tersine ise akıcılık denir. ... Sıvıların bir çok özelliğini moleküller arasındaki çekim kuvvetleri belirler.

Sıvılar bulunduğu kabın şeklini alır mı?

- Bulundukları kabın şekillerine alırlar. - Zeytinyağı, su, süt ve benzin gibi maddeler sıvıdır.

Sıvıların belirli bir hacmi ve şekli var mıdır?

Sıvı, maddenin ana hallerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir, içine konuldukları kabın şeklini alırlar, akışkandırlar. Sıvı molekülleri, sıvı hacmi içinde serbest hareket ederler, fakat partiküllerin ortak çekim kabiliyeti, hacmin izin verdiği ölçüdedir. Sıvılar sıkıştırılamazlar.

Suyun belirli bir şekli ve hacmi var mıdır?

* Belirli bir hacimleri ve şekilleri yoktur.

CPS viskozite birimi nedir?

Dinamik viskozitenin cgs birimi, Jean Louis Marie Poiseuille adına ithafen poise (P) dır. Genellikle yüzde birlik miktarı olan centipoise (cP) kullanılır. Örneğin suyun viskozitesi 20°C'de 1.0020 cP dir. 1 poise = 100 centipoise = 1 g·cm−1·s−1 = 0.1 Pa·s.

Hangi maddeler bulunduğu kabın şeklini alır?

Toz şeker,tuz,un, toz deterjan, ince kum gibi maddeler konuldukları kabın şeklini alırlar. Bir kaptan başka bir kaba sıvı gibi aktarıla bilirler. Bu tür maddelerin sıvı gibi görünmelerinin nedeni çok küçük taneciklerden oluşmalarıdır.

Suyun belirli bir şekli var mı?

* Belirli bir şekilleri yoktur.

Suyun şekli var mıdır?

Su fiziksel olarak üç halde bulunur, katı, sıvı ve gaz hali. Molekül yapısı aşağıdaki gibidir, iki hidrojen ve bir oksijen atomundan meydana gelmiştir (Şekil-10). Katı halde düzenli, gaz halinde düzensiz molekül dizilişleri görülmektedir (Şekil-11).