Aziz Mahmud Hüdayi türbesinde nasıl dua edilir?

İçindekiler:

  1. Aziz Mahmud Hüdayi türbesinde nasıl dua edilir?
  2. Aziz Muhammet Hüdayi kimdir?
  3. Mustafa Efe Hoca kim?
  4. Camide kedi olur mu?
  5. Üftade Hazretlerinin hocası kimdir?
  6. Celvetiye tarikatının kurucusu kim?
  7. Bayramiyye Tarikatı Nedir?

Aziz Mahmud Hüdayi türbesinde nasıl dua edilir?

Tasavvuf ehli Aziz Mahmud Hüdâi Hazretleri'ni ziyaret ederken şu özel duayı edebilirsiniz : “Ya Rabbi! Kıyamete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kere türbemize gelip ruhumuza Fatiha okuyanlar bizimdir.

Aziz Muhammet Hüdayi kimdir?

Aziz Mahmud Hüdayi (1541 Şereflikoçhisar - 1628 İstanbul), Anadolu'da yetişen velîlerden olup, Halvetiyye tarikatının kolu Celvetiyye tarikatının kurucusudur.

Mustafa Efe Hoca kim?

tarihinde Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. İlkokulu Kadınhanı'nda okuduktan sonra Konya Fatih Kuran Kursu'nda hafızlığını tamamlayarak Konya merkez İmam Hatip Lisesi'nden 1997 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden de 2002 yılında mezun oldu.

Camide kedi olur mu?

"Cami içinde kedi olur mu?" şeklinde soruların geldiğini anlatan Efe, "İslam hukukunda kedi pis değildir, necis değildir, dolayısıyla camide de evde de olur. Peygamber Efendimizin bu uygulamalarını görmekteyiz. Peygamber Efendimiz, 'Kedi ev halkındandır' diye buyurmaktadır.

Üftade Hazretlerinin hocası kimdir?

Bursa'nın Araplar Mahallesi'nde 1490'da dünyaya gelen Üftade Hazretleri'nin adı Mehmed, lakabı da Muhyiddin olarak biliniyor. Bursalı ünlü sufi, yazar ve halk şairi Üftade Hazretleri, tasavvuf hayatına Hızır Dede'nin müridi olarak başladı. ... Bu isim o kadar yaygınlaştı ki esas ismi unutuldu, mahlasıyla anılır oldu.

Celvetiye tarikatının kurucusu kim?

Tarikatın kurucusu Aziz Mahmud Hüdâyî'nin şeyhi Üftâde'nin Sünbül Sinan'a, kendisinin de Nûreddinzâde ve Kerîmüddin Halvetî gibi Halvetî ricâline mensup olmaları, Celvetiyye'nin Halvetiyye ile ilgisini ortaya koymaktadır.

Bayramiyye Tarikatı Nedir?

Bayramiyye tarikatı; Hacı Bayram-ı Veli tarafından Halvetiyye ve Nakşibendiye'nin Ekberî sufi düşünce tarzı altında harmanlanarak birleştirilmesi ile kurulmuş bir tasavvuf yoludur.