Yediemin kim olabilir?

İçindekiler:

  1. Yediemin kim olabilir?
  2. Yedi emin ne demek?
  3. Yediemin ücretinden kim sorumlu?
  4. 7 Emin Otopark sahibi kimdir?
  5. Yediemin cezası nedir?
  6. 7 emin ne iş yapar?
  7. Mallar yediemine bırakıldıktan sonra ne yapılır?
  8. Icradan bağlanan araç nasıl çıkarılır?
  9. Yedieminliği suistimal şikayet süresi ne kadar?

Yediemin kim olabilir?

İcra İflas Kanununda haciz edilen bir malın satışı gerçekleştirilinceye yahut taşınır bir malın tahliyesi durumunda malın sahibi bulunana dek ya da sahibi teslim alana dek muhafaza edilmek üzere teslim edildiği kişiye denir yediemin. Bunun dışında orman kanunu ve borçlar kanunda da yedieminlik geçmektedir.

Yedi emin ne demek?

Yediemin, haczedilen malın satışı gerçekleştirilinceye veya taşınır bir malın tahliyesi durumunda malın sahibi bulunana ya da sahibi teslim alana kadar muhafaza edilmek üzere teslim edildiği yerdir.

Yediemin ücretinden kim sorumlu?

Yedieminlik ücreti takip masraflarından olup, İİK'nun 59. maddesi ile "Takip masrafları borçluya aittir. Alacaklı, yapılmasını talep ettiği muamelenin masrafını ve ayrıca takip talebinde bulunurken borçlunun 62 nci maddeye göre yapabileceği itirazın kendisine tebliğ masrafını da avans olarak peşinen öder.

7 Emin Otopark sahibi kimdir?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yediemin otoparkı, yaklaşık 12 milyon lira değerindeki motosiklet ile yüzlerce otomobil ve TIR'a ev sahipliği yapıyor. Otopark sahibi Mustafa Çalışkan, bu servetin ekonomiye kazandırılması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

Yediemin cezası nedir?

Madde 289 - (1) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan mal üzerinde teslim amacı dışında tasarrufta bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

7 emin ne iş yapar?

Meslek Tanımı Nedir? Resmi kurum ve kuruluşlar tarafından el konulan hacizli araç(menkul)veya gayrimenkullerin yediemin menkul depoları ve yediemin otoparklarına teslim alan kişidir.

Mallar yediemine bırakıldıktan sonra ne yapılır?

Haciz olunan mallar üçüncü bir şahsa veya yediemine bırakılmış olması halinde, üçüncü şahıs veya yediemin haczolunan malları istenildiği zaman icra dairesine kendisine bırakıldığı haliyle teslim etmekle yükümlüdür.

Icradan bağlanan araç nasıl çıkarılır?

Eğer borcun varlığını kabul ediyorsanız ve ödeme niyetindeyseniz takibin gerçekleştirildiği icra dairesine giderek veya bulunduğunuz yere en yakın icra dairesinden muhabere yoluyla takipte talep edilen alacak miktarını faiz ve vekalet ücreti gibi ferileriyle birlikte ödeyerek, dosyayı kapatabilirsiniz.

Yedieminliği suistimal şikayet süresi ne kadar?

Yedieminliği suistimal konusunda zamanaşımı 8 yıldır. Bu süre içerisinde söz konusu olayı soruşturma imkânı vardır. Yedieminliği suistimal konusu şikâyete bağlı bir suç değildir. Zira başvuruda bulunabilmek için herhangi bir süre sınırı yoktur.