2021 lise burs başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 2021 lise burs başvurusu nasıl yapılır?
  2. 2021 lise öğrenci bursu ne kadar?
  3. Lise burs başvurusu ne zaman?
  4. Askev burs geri ödemeli mi?

2021 lise burs başvurusu nasıl yapılır?

Genel Müdürlüğümüzce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Eğitim Yardımları" ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursları" ve “Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları” için başvurular 2021 – 2022 eğitim yılında aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr üzerinden ...

2021 lise öğrenci bursu ne kadar?

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 329,91 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir.

Lise burs başvurusu ne zaman?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen burslar için başvurular, www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacak. Ortaöğrenim VGM burs başvuruları, 15-30 Ekim tarihinde alınacak. Yükseköğrenim VGM burs başvuruları ve yabancı uyruklu öğrenci VGM burs başvuruları ise 1-15 Kasım tarihleri arasında alınacak.

Askev burs geri ödemeli mi?

Burslar karşılıksızdır, genel ilke olarak ekim ayından başlamak üzere yılda 12 ay süre ile verilir ve bir (1) öğretim yılı boyunca ödenir.