Eczanede çalışmak nasıl?

İçindekiler:

  1. Eczanede çalışmak nasıl?
  2. Eczacılıkta etikte sıklıkla karşılaşılan sorunlar nelerdir?
  3. Eczane Yardımcı Personeli ne iş yapar?
  4. Etik sorunlar nelerdir?

Eczanede çalışmak nasıl?

Yukarıda da belirtildiği üzere Eczane bünyesinde çalışabilmek için 2 farklı vasıf bulunmaktadır. Bunlar Eczacı eczane işletmecisi, sahibi şeklinde üniversitelerin eczacılık fakültelerinde 5 yıl eğitim alıp, sonrasında 6 ay zorunlu staj ile eczacı olma ve eczane açma yetkisi kazanmaktadır.

Eczacılıkta etikte sıklıkla karşılaşılan sorunlar nelerdir?

ECZACILIKTA KARŞILAŞILAN ETİK SORUNLAR 1. İntihara teşebbüs etmiş bir hastanın gizliliğinin korunması, 2. Şüpheli durumlar için ilaç bilgisi sağlama, 3. Miyadı dolmak üzere olan ilaçların dağılımı, 4. Endikasyonları onaylanmamış yada kanıtlanmamış ilaçların kullanımı, 5.

Eczane Yardımcı Personeli ne iş yapar?

Eczacı yardımcı personeli olarak adlandırabileceğimiz pozisyonun görevlerini aşağıdaki gibi özetleyebiliriz: ... Eczacı gözetiminde ilaç siparişlerini verir, ilaç ihtiyaçları hakkında daima tetikte olur. Eczanenin faturalama, fiş ve cari süreçleriyle ilgili ön muhasebe işlerine bakar. İlaç raflarını düzenler.

Etik sorunlar nelerdir?

Başka bir ifadeyle etik sorunlar, davranışın iyi olmasıyla ilgili tereddütlerin veya itirazların ortaya çıktığı durumlardır. Davranışın belirlendiği zihinsel süreçte ve davranışın sergilendiği toplumsal ortamda ortaya çıkabilir. Etikle ilgili sorunlu durumlar, ikilem ve ihlal gibi iki ana kategoriye ayrılır.