Aracımın sigortasını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Aracımın sigortasını nasıl öğrenebilirim?
  2. Araç trafik sigortası ne zaman yapılır?
  3. Araba sigortası kaç günde?
  4. Sıfır araç sigortası ne zaman yapılır?
  5. Trafik sigortası yaşa göre değişir mi?
  6. 15 günlük sigorta süresi kalktı mı?

Aracımın sigortasını nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra, turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresinden aracınızın plaka bilgilerini girerek zorunlu trafik sigortası poliçe bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Araç trafik sigortası ne zaman yapılır?

Yeni bir araç satın aldığınızda zorunlu trafik sigortası yaptırmanız gerekir. Sıfır bir araç satın aldığınızda ise doğrudan araç sigortası yaptırmalısınız. Ancak ikinci el bir araç satın aldığınızda, noterde satış işlemlerinden sonraki 15 gün içerisinde aracınızın trafik sigortasını yaptırma zorunluluğunuz vardır.

Araba sigortası kaç günde?

İkinci el araç alımlarında, sigorta yaptırmak için araç sahiplerinin 15 gün süresi oluyor. Noterde gerçekleşen devir işlemlerinin ardından aracın yeni sahibine 15 gün mühlet verilerek Zorunlu Trafik Sigortası'nı yaptırması bekleniyor.

Sıfır araç sigortası ne zaman yapılır?

Trafiğe çıkmadan önce zorunlu trafik sigortasının yaptırılması gerekir. Trafik sigortası; İkinci el araçlarda noter satışından sonra 15 gün içerisinde, Sıfır araç alımlarında ise aracın alındığı anda yaptırılması zorunludur.

Trafik sigortası yaşa göre değişir mi?

Araç sahibinin yaşı, kaza yapma riskini etkilemektedir. Bu nedenle 30 yaş altı sürücüler daha fazla sigorta primi ödemektedir. Yine 30 yaş üstü kişilerin ödedikleri sigorta primleri daha azdır. ... Ancak aracın modeli düşükse yani eski bir araç ise bu durumda zorunlu trafik sigorta primi düşük çıkacaktır.

15 günlük sigorta süresi kalktı mı?

Bu duyuruya göre; araç işleteninin değişmesi yani aracın sahibinin değişmesi durumunda, aracın el değiştirdiği tarihten itibaren trafik sigortasının herhangi bir işleme gerek kalmadan ve prim ödemek zorunda olmadan 15 gün zaman sınırıyla araç sahibinin yeni sahibinde kalacağı bilgisi verildi.