Mutfakta spatula ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Mutfakta spatula ne işe yarar?
  2. Spatula ne için kullanılır?
  3. Spatula ne anlama gelir?
  4. Spatula tıpta ne demek?
  5. Delikli spatula ne işe yarar?
  6. Spatula nasıl bir alet?
  7. Ağda spatulası nasıl kullanılır?
  8. Silikon spatula ne işe yarar?
  9. Spatula hangi dilden gelir?
  10. Delikli çay kaşığı ne işe yarar?
  11. Telefonun üstündeki delik ne işe yarıyor?
  12. Oluklu spatula ne işe yarar?
  13. Ağda ne ile sürülebilir?
  14. Vi vet el ağdası nasıl kullanılır?
  15. Patates ezici ne işe yarar?
  16. Tupperware ortası delik kaşık ne işe yarar?
  17. Tahta kaşıklar ne işe yarar?
  18. Asma Kilitteki delik ne işe yarar?

Mutfakta spatula ne işe yarar?

Mutfak Spatulası Ne İşe Yarar? Mutfak spatulası, yemekleri pişirirken yemeğin tencerenin dibine tutmasını engeller. Yemekleri karıştırmak için tahta ve silikon malzemeden üretilen modelleri tercih edebilirsiniz. Kekin içine konan malzemelerin homojen bir şekilde karıştırılmasını sağlar.

Spatula ne için kullanılır?

Spatulalar genellikle toz veya macun kıvamındaki bir maddeyi taşımak ve ölçümlemek amacıyla kullanılır. Aynı zamanda temizlik amacıyla da yaygın olarak kullanılan spatula herhangi bir yüzeyde bulunan kalıntıları kazımak için ideal araçlardır.

Spatula ne anlama gelir?

Türkçe sözcük, Ad halinde Ev işleri, duvarcılık, boyacılık gibi alanlarda kullanılan, bir maddeyi kazımaya, yaymaya yarayan, küçük bir kürek veya ucu keskin olmayan, bükülebilen bir bıçak biçiminde metal, ağaç, kemik vb. maddelerden yapılmış araç anlamına gelir. ... İngilizce sözcük, Ad halinde spatula anlamına gelir.

Spatula tıpta ne demek?

(L.): 1 – Dokuya sürterek -mikroskopik inceleme için- salgı almada ve alınan salgıyı lam üzerine ince tabaka halinde yaymada kullanılan araç; spatül; spatula.

Delikli spatula ne işe yarar?

Delikli spatula ne işe yarar ? Bildiğiniz üzere spatula çevirme işinde kullanılır. Delikli spatula kızarttığınız bir şeyin yağı kızartma kabında kalsın diye kullanılır. Yani delikli spatula ile hem kızartırsınız hem de kızarttığınız şeyi yağsız şekilde servis tabağına koyarsınız.

Spatula nasıl bir alet?

Ağaçtan veya çelikten yapılmış yassı el aleti.

Ağda spatulası nasıl kullanılır?

Ağdanın fazlası tel tutucunun üzerine sıvanır. Ağdanın tamamı uygulama yapılacak bölgeye bırakılır. Arkalı önlü spatula sıvazlanır. Hızlı bir şekilde ağda spatulanın sırt kısmı ile kılların çıkış yönünde ve mümkün oldu kadar ince sürülür.

Silikon spatula ne işe yarar?

Soft Bowl Silikon Spatula kullanımının en belirgin faydası ısıya dayanıklı olmasıdır. Spatulanız ile yüksek sıcaklıklarda malzemelerinizi karıştırırken tava-tepsi gibi yerlerden gıdalarınızı kolaylıkla çıkarabilirsiniz. ... Metal spatulanın aksine silikon spatula teflon ya da diğer yapışmayan metallere zarar vermez.

Spatula hangi dilden gelir?

Türkçe dilinden alınan spatula kelimesi İtalyanca spatola (it) anlamındadır. İngilizce sözcük, Ad halinde spatula anlamına gelir.

Delikli çay kaşığı ne işe yarar?

Delikli kaşıklar pişirme sırasında sıvılaşamayan ya da eriyemeyen parçaların, veya yüzeyde biriken köpüklerin tencereden çıkartılmasında işe yarar.

Telefonun üstündeki delik ne işe yarıyor?

Telefonların arka kamerasının yanında bulunan küçük delik Bu delik arka kamerayla video çekerken kullanılan mikrofondur. Ayrıca telefon görüşmesi sırasında gürültü engellemek olarak ikinci mikrofon olarak kullanılır.

Oluklu spatula ne işe yarar?

Bambum Capretta Oluklu Spatula, hem yemek yaparken tavada rahatça çevirmenizi, hem de suyunu süzerek kolayca servis etmenizi sağlayacak.

Ağda ne ile sürülebilir?

Hassas bölgelere uygulanırken de fazla miktarda pudra uygulamasını unutmamak gerekir. Pudra yoğunluğu az olan ağdalar ise birçok bölgede kullanılmasında sakınca yoktur. Ancak yine de hassas bölgelerde ince bir tabaka pudra kullanılması gerekmektedir.

Vi vet el ağdası nasıl kullanılır?

Kapağı açıldığında kullanıma hazırdır. Kullanım Şekli: Spatula ile sürülerek ve bezle çekilerek kullanılan şeker ağdadır. Suda "bain marie" usulü veya mikrodalgada ısıtılır.

Patates ezici ne işe yarar?

Tupperware patates ezici C104 - Patates ezici püre yapmanın yanında pratik bir şekilde köfte yoğurmak için de ideal özellikler: Uzun sapı ile kolayca tüm kaplar içinde ezme işlemini yapabilirsiniz. Boşlukların kenarları keskin ve açılı olduğundan kolayca ezer ve pürüzsüz bir sonuç alırsınız.

Tupperware ortası delik kaşık ne işe yarar?

Ortası boşluklu özel yapısı, sıvı gıdaları karıştırırken ortasında sıvı akışı olduğu için rahatlıkla karışmasını sağlar, taşmayı önler.

Tahta kaşıklar ne işe yarar?

Metal araç-gereçler ısıyı çok kolay iletirken, tahta kaşıkla çok uzun süreler boyunca bir şey karıştırmak istediğinizde hem eliniz yanmaz hem de pişirme araçlarınız çizilmez. Özellikle saatlerce karıştırılması gereken yemek ve tatlılarda ya da kazan yemeklerinde tahta kaşık kullanmanızı öneririz.

Asma Kilitteki delik ne işe yarar?

Asma kilitlerin tabanında bulunan deliğin iki tane amacı var. Biri su altında kullanılıyorsa filtre görevi görmek, diğeri ise yağ eklemek için bir giriş olmasıdır. Tükenmez kalemlerin kapağındaki deliğin amacı, bir çocuk kazayla kapağı yutarsa bu hava boşluğu sayesinde nefes almaya devam edebilmesidir.