Avokado ağacı Ege bölgesinde yetişir mi?

İçindekiler:

  1. Avokado ağacı Ege bölgesinde yetişir mi?
  2. Avokado her yerde yetişir mi?
  3. Avokado ne kadar sulanmalı?
  4. Avokado ağacı ne zaman meyve verir?
  5. Avokado ağacı ne zaman sulanır?
  6. Avokado ağacı kaç günde bir sulanır?

Avokado ağacı Ege bölgesinde yetişir mi?

Defnegiller kökenine bağlı bulunmakta olan bu ağaç türünün ana vatanı Orta Amerika olarak bilinmektedir. ... Bu nedenle ülkemize de yayılan bu meyve ağacı genellikle Ege bölgesinin güney kesimleri ve Akdeniz bölgesi kıyı kesimlerinde sıklıkla görülmektedir.

Avokado her yerde yetişir mi?

Avokado dünyada en çok Kolombiya ve Meksika gibi sıcak ülkelerde yetişir. Bunun yanı sıra diğer tropikal ülkelerde de yetiştirilebilir. Türkiye'de ise en çok Antalya ve Mersin'de avokado yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Avokado ne kadar sulanmalı?

-İç mekan içerisinde avokado sulamasının genelde 15 günde 1 olması gerekir. Fazla sulama fidanlarızın ölmesine neden olur.

Avokado ağacı ne zaman meyve verir?

Avakado Fidanı Ne Zaman Meyve Verir? Aşılı bir avakado fidanından fidanı diktikten sonra en ez 2 yıl sonra meyve alabilirsiniz fakat burada önemli olan meyveden ziyade ağacın gelişimidir.İlk yıllarda oluşan meyveleri koparmanız her zaman ağacın yararına olacaktır.

Avokado ağacı ne zaman sulanır?

Yağmurların yetersiz olduğu mevsimlerde, avokado ağaçlarının sulanması gerekir. gübre uygulamasına da olanak verir. çok önemli olmaktadır. En fazla sulama yılın en sıcak ayları olan temmuz ve ağustos aylarında olmalıdır.

Avokado ağacı kaç günde bir sulanır?

Avokado bahçelerinde ilk yıllarda her fidan için yapılan çanak veya fidanları içine alan karıklara su verilerek sulama yapılır. İklim ve toprak yapısına göre fidanlar 7-10 gün ara ile kök bölgesini ıslatacak kadar sulanmalı, fazla sulamadan kaçınılmalıdır.