Eyüp Sultan mezarını kim buldu?

İçindekiler:

  1. Eyüp Sultan mezarını kim buldu?
  2. Eyüp Sultan Camii pazar günü açık mı?
  3. Eyüp Sultan Camii nasıl gidilir?
  4. Eyüp Sultan Pierre Loti Tepesi nasıl gidilir?
  5. Piyer Loti nasıl gidilir metrobüs?
  6. Teleferik kaç TL?

Eyüp Sultan mezarını kim buldu?

Ebu Eyyûb el-Ensarî Halid bin Zeyd yani Eyüp Sultan, vasiyeti üzerine surlara yakın bir yere defnedilmişti. Kabrin yerini Fatih'in İstanbul'u fethi sırasında Akşemseddin manevi keşifle belirledi.

Eyüp Sultan Camii pazar günü açık mı?

Cami, haftanın her günü ziyarete ve ibadete açık. Türbe ise haftanın her günü sadece 00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Eyüp Sultan Camii nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonundan metrobüse binip Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçitten sol taraftan çıkarak Haliç'e inen yoldan aşağıya kadar yürüyüp sol taraftan devam ettiğinizde Eyüp Sultan Camii'sine ...

Eyüp Sultan Pierre Loti Tepesi nasıl gidilir?

Avrupa Yakasında bulunan Pierre Loti'ye Eyüp'e giden otobüslerle ulaşılabilir. Ayrıca Metrobüs ile Ayvansaray durağında inilip Eyüp'e doğru yürünülebilir ya da Edirnekapı veya Topkapı'dan Gaziosmanpaşa Pazar içi minibüsleriyle ulaşım sağlanabilir. Burada teleferikle tepeye çıkma imkânı sunulmaktadır.

Piyer Loti nasıl gidilir metrobüs?

Pierre Loti Tepesi'ne metrobüsle gitmek için şu yolu takip edin. Metrobüsten Edirnekapı Durağı nda inin. Metrobüsten çıkarak Şehitlik Otobüs Durağı na geçin. Eyüp (!)

Teleferik kaç TL?

Teleferikte tek yön fiyatı 25 TL'den 30 TL'ye çıkarken, Uludağ'a gidiş dönüş 35 TL'den 38 TL'ye çıkarıldı. Uludağ'a kolay ve rahat çıkmak için tercih edilen teleferik fiyatları zamlandı. Tam biletlerde tek yön gidiş 25 TL'den 30 TL'ye, gidiş dönüş ise 35 TL'den 38 TL'ye yükseltildi.