Okul aile birliği çalışmaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Okul aile birliği çalışmaları nelerdir?
  2. Okul Aile Birliği Toplantısı kaç kişi ile yapılır?
  3. Okul Aile Birliği gelirleri nelerdir?
  4. Okul Aile Birliği üyeleri kimlerden oluşur?
  5. Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?
  6. Aile birliği toplantısı ne demek?
  7. Okul aile Birliği Denetleme Kurulu ne zaman toplanır?
  8. Okul aile birliği para harcamaları nasıl yapılır?
  9. Okul aile Birliği personel çalıştırabilir mi?
  10. Okul aile birliği gelir gider defterini kim onaylar?
  11. Okul aile birliğine kaç öğretmen seçilir?
  12. Öğretmenler hafta sonu veli toplantısı yapılabilir mi?
  13. Okul aile Birliği toplantısı yapılabilir mi?
  14. Aile birliği nedir kısaca?
  15. Okul aile Birliği Denetleme Kurulu ne is yapar?
  16. Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu ne is yapar?
  17. Okul Aile Birliği denetimi nasıl yapılır?
  18. Öğretmenler okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?
  19. Okul Aile Birliği Satın Alma Komisyonu kimlerden oluşur?
  20. Okul aile Birliği mal alımı nasıl yapılır?

Okul aile birliği çalışmaları nelerdir?

Amacı, okula ve öğrenciye hizmettir. Okul Aile Birliği, şikâyet ve önerileri yazılı olarak kabul eder; OAB Başkanı aracılığı ile okul yönetimine sunar. Okul Aile Birliği, belirlenmiş sosyal sorumluluk projelerinde okul adına aktif görev alır. Toplantılarda alınan kararlar, çoğunluğun katılımı ile imza altına alınır.

Okul Aile Birliği Toplantısı kaç kişi ile yapılır?

(3) Eğitim ve öğretim yılı içinde en az dört üyenin katılımı ile ayda bir toplanır ve karar yeter sayısı üçtür. Toplantılar gerektiğinde okulun eğitim ve öğretime açık olmadığı zamanlarda da yapılabilir.

Okul Aile Birliği gelirleri nelerdir?

Okul Aile Birliği gelirleri, Milli Eğitim Temel Kanunu 16. maddesi 2. fıkrasında belirtilen “okulların ve maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere” amir hükmü doğrultusunda harcanır. Harcamalar, Yönetim Kurulu kararı ile yapılır, alım sürecini Yönetim Kurulu kararları belirler.

Okul Aile Birliği üyeleri kimlerden oluşur?

Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur.

Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?

Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.

Aile birliği toplantısı ne demek?

Bu amacı gerçekleştirmek için okul aile birliği üyeleri çeşitli dönemlerde toplantılar yapmaktadırlar. Bu toplantılarda madde imkanı olmayan öğrencilere destek verilmesi, eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderilmesi, genel sorunlar gündeme alınır ve çözüm yolları tartışılır.

Okul aile Birliği Denetleme Kurulu ne zaman toplanır?

c) Denetleme kurulu. MADDE 9 – (1) Genel kurul, birliğin üyelerinden meydana gelir. Genel kurul, birlik yönetim kurulunun davetiyle her yıl en geç Ekim ayının sonuna kadar; yeni açılan okullarda ise okul müdürünün daveti üzerine okulun açıldığı tarihten itibaren en geç iki ay içinde okulda toplanır.

Okul aile birliği para harcamaları nasıl yapılır?

Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir. Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez. Ödemeler yetkili kişilerin bankaya verecekleri yazılı talimatla alacaklıların hesabına havale yolu ile de yapılabilir.

Okul aile Birliği personel çalıştırabilir mi?

görevlileri istihdam edebilmektedirler. Bu sebeple Okul Aile Birlikleri, okulun veya birliğin işlerini gördürmek üzere personel istihdam edebileceği gibi hizmet satın alma yoluna da gidebilmektedir.

Okul aile birliği gelir gider defterini kim onaylar?

Bu defterlerden gelir gider defteri dışında olanlarının notere tasdiki zorunlu olmayıp okul müdürlüklerince onaylanır. Bu defterlerden sadece yönetim Kurulu karar defteri notere onaylattırılır, bunun dışındaki defterler il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanır.

Okul aile birliğine kaç öğretmen seçilir?

Okul aile birliğine kaç öğretmen seçilir? Yönetim Kurulu Sayısı ve Özellikler: Okul aile birliklerinde Milli Eğitim Bakanlığının belirttiği gibi 5 asil, 5 yedek üye ve, denetleme kurulu üyeliği için de velilerden 1 asil 1 yedek,öğretmenlerden 2 asil 2 yedek üye seçilir.

Öğretmenler hafta sonu veli toplantısı yapılabilir mi?

Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; Yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde eğitim öğretimi aksatmamak adına yapılan okul aile birliği ve veli toplantılarına öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz.

Okul aile Birliği toplantısı yapılabilir mi?

MEB, kademeli şekilde okulları açmasının ardından, okul aile birliği toplantılarının da yapılabileceğini duyurdu. Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantılarının, yönetmeliğe göre her yıl ekim ayı sonuna kadar; yeni açılan okullarda ise, okulun açıldığı tarihten itibaren en geç iki ay içinde yapılması gerekiyor.

Aile birliği nedir kısaca?

Okullarda eğitim ve öğretimin daha verimli hale getirilmesi için okul ile aile arasında bütünleşmeyi sağlayan ve tüzel kişiliği olmayan birliklere okul aile birliği denir. Milli eğitim Bakanlığına bağlı okul ve eğitim kurumlarında okul aile birlikleri kurulabilmektedir. Bu birlikler bulunduğu okulun ismini almaktadır.

Okul aile Birliği Denetleme Kurulu ne is yapar?

Okul Aile-Birliği Denetleme kurulu, yılda en az iki defa yönetim kurulunun faaliyetlerini inceler, ara raporlarını bilgi ve gereği için yönetim kuruluna sunar. Yönetim kurulunun faaliyet dönemine ilişkin nihai raporunu ise genel kurula sunar.

Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu ne is yapar?

Okul Aile-Birliği Denetleme kurulu, yılda en az iki defa yönetim kurulunun faaliyetlerini inceler, ara raporlarını bilgi ve gereği için yönetim kuruluna sunar. Yönetim kurulunun faaliyet dönemine ilişkin nihai raporunu ise genel kurula sunar.

Okul Aile Birliği denetimi nasıl yapılır?

İç Denetim; Okul Aile Birliklerinin iç denetimi, Birlik Denetim Kurullarınca yapılır. Denetim Kurulu, Okul Öğrenci mevcuduna bakılmaksızın tüm Okul Aile Birliklerinde 3 asil + 3 yedek olmak üzere 6 kişiden oluşur. Denetim Kurulunun tüm üyeleri Birlik Genel Kurulunca seçilir.

Öğretmenler okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?

Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.

Okul Aile Birliği Satın Alma Komisyonu kimlerden oluşur?

Satın alma komisyonu, ihtiyaç duyulan ilköğretim kurumlarında müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında okul müdürlüğünce yapılacak satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere öğretmenler kurulunda seçilecek üç öğretmen ve muhasebeden sorumlu bir memurdan oluşturulur.

Okul aile Birliği mal alımı nasıl yapılır?

Mal ve hizmet alımları birlik yönetim kurulu üyeleri veya uzmanlık gerektiren işlerde okul aile birliği üyelerinden oluşan en az üç kişilik bir komisyon marifetiyle yapılır ..” hükmü bulunduğundan okul aile birliği yönetim kurulunca okul yönetiminin yazılı olarak talep ettiği mal veya hizmetin alınması kararının yerine ...