Hamam böceklerini ne kovar?

İçindekiler:

  1. Hamam böceklerini ne kovar?
  2. Evde hamam böceklerinden nasıl kurtuluruz?
  3. Kırkayaklar eve neden gelir?
  4. Çıyan zehirli mi?
  5. Çıyan nerede yaşar?

Hamam böceklerini ne kovar?

Hamam böceklerini yok etmek için tek yapacağınız şey bir adet soğan ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırmak. Öncelikle soğanı doğrayın ve kabartma tozunu ekleyerek evinizin her köşesine bu karışımı dökün. Bir süre sonra karışımın işe yaradığını ve evin haşerelerden temizlendiğini göreceksiniz.

Evde hamam böceklerinden nasıl kurtuluruz?

EV YAPIMI DOĞAL İLAÇLAR 2 adet patates püresine 1 paket borik asit, 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Eldiven takın ve hepsini karıştırın. Küçük parçalar halinde hamam böceklerinin bulunabileceği her yere atın. Bu yöntemle en etkili hamam böceği ilacını kolay bir şekilde hazırlayabilir ve onların kökünü kurutabilirsiniz.

Kırkayaklar eve neden gelir?

Rutubetli ortamlarda yaşayan kırkayaklar, evleri pek tercih etmezler. Bahçelerde bulunan yaprak ve taş yığınlarının yarattığı nemli ortamlarda bulunurlar ama evinizde rutubet sorunu varsa onlara davetiye çıkartmış olursunuz. Bodrum katları, kırkayakların çoğalabileceği yerlerin başında gelir.

Çıyan zehirli mi?

Çıyan zehrinin insanlara karşı ölümcül bir tehlikesi bulunmamaktadır. Ancak çıyan zehri insan vücudunda kaldığında ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenden dolayı çıyan sokması durumunda bir sağlık kurumuna görünmekte fayda vardır.

Çıyan nerede yaşar?

Çıyan Nerelerde Bulunur?

  • Evlerde,
  • Bahçelerde ve tarım alanlarında,
  • Ormanlarda,
  • Nemli yerlerde ve özellikle yazlık yerlerinde,
  • Kentleşmenin aşırı yaygın olmadığı bölgelerde,
  • Sulak alanlarda bulunurlar.