Monografi nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Monografi nedir TDK?
  2. Monografi ne demek edebiyat?
  3. Sosyolojide monografi ne demek?
  4. Monografinin diğer adı nedir?
  5. Bilimsel monografi nedir?
  6. Muhasebe monografi ne demek?
  7. Biyografik monografi ne demek?
  8. Köy monografisi ne demek?
  9. Monografi ne demek psikoloji?
  10. Monobiyografi ne demek?
  11. Köy monografisi nedir?
  12. Monografi nedir kpss?
  13. Biyografide kronolojik sıra önemli midir?
  14. Halkbilim açısından monografi nedir?
  15. Biyografide nasıl bir anlatım vardır?
  16. Ünlü kişilerin yaşam öykülerinin başkaları tarafından anlatıldığı yazı türü nedir?

Monografi nedir TDK?

Bilimsel alanlarda özel bir konu veya sorun üzerine yazılan inceleme. monografi, 9 karakter ile yazılır.

Monografi ne demek edebiyat?

Ünlü bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini, başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir. ...

Sosyolojide monografi ne demek?

Sosyolojide Monografi Monografik araştırma, sınırları belirlenmiş tek bir konu üstünde uygulanan bir araştırma tekniğidir. Tek bir konu, kişi, sorun vb. üzerinde yazılı sorularla ya da görüşme yoluyla uygulanır. Kısaca sınırlı bir konunun, derinlemesine incelenmesidir. Monografîde bir konu tüm yönleriyle incelenir.

Monografinin diğer adı nedir?

Monografiler bir konu hakkındaki yazılabilecek her şeyin yazılmasını gerektirmektedir. Geniş kapsamlı olması oldukça önemlidir. Bu sebeple monografi sözlükte tek yazı ismi ile de bilinmektedir.

Bilimsel monografi nedir?

Monografi veya monograf kısaca bir bilim dalında özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan bir inceleme yazısıdır. ... Bilimsel monografide, söz konusu bilim dalına ait sorun özel bir görüşle veya bakış açısıyla değerlendirilebileceği gibi, bir konu üzerinde derinlemesine bir inceleme de yapılabilir.

Muhasebe monografi ne demek?

işletmelerin açılış kayıtlarından itibaren dönem içi ve dönem sonu işlemlerini kapsayan muhasebe süreci.

Biyografik monografi ne demek?

a) Bilimsel biyografi: Biyografik bilgileri kronolojik bir sıra içerisinde, alt başlıklar halinde, onun dönemi içindeki konumunu, getirdiği yenilikleri, gösterdiği başarıları, eserlerini, eserlerinin değişik özelliklerini eleştirel bir tutumla, belgelere, araştırma ve incelemelere dayalı olarak veren çalışmalara ...

Köy monografisi ne demek?

Köy monografileri, tek birimli örneklerden yola çıkarak kırsal yapının ortalama kültürel karakteristiklerine ilişkin genel yargılara ulaşmayı amaçlayan bilimsel araştırmalardır(Sencer, 1984:402).Monografinin sosyolojide başlıca yöntemlerden birisi olarak benimsenmesi, 19. yüzyılda Le Play yoluyla gerçekleşmiştir.

Monografi ne demek psikoloji?

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Monografi: 1- Aile, köy gibi küçük grupların ya da bir örnek olayın tüm değişkenleriyle derinlemesine bir şekilde incelenmesidir. 2- Bir toplumsal birimin bir yanıyla ilgili olarak yapılan derinlemesine ve sistemli çalışmadır.

Monobiyografi ne demek?

Ünlü bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini, başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir.

Köy monografisi nedir?

Köy monografileri, tek birimli örneklerden yola çıkarak kırsal yapının ortalama kültürel karakteristiklerine ilişkin genel yargılara ulaşmayı amaçlayan bilimsel araştırmalardır(Sencer, 1984:402).Monografinin sosyolojide başlıca yöntemlerden birisi olarak benimsenmesi, 19. yüzyılda Le Play yoluyla gerçekleşmiştir.

Monografi nedir kpss?

Bir kişi ya da bir konu ile ilgili özel bir görüşle yazılmış incelemeler. Ele alınan konu ya da kişiyi her yönüyle açıklamaya çalışır. Monografi Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Monografi: Bir kimsenin hayatını, eserlerini geniş olarak inceleyen eserlere monografi denir.

Biyografide kronolojik sıra önemli midir?

Biyografi yazılırken belirli kurallara uymak gerekirken, kronolojik sıranın takip edilmesi son derece önem arz etmektedir.

Halkbilim açısından monografi nedir?

Monografiler, halkbilimi çalışmalarında geçen yüzyılın yarılarından itibaren kullanılan tek konulu çalışma türü olarak son derece yaygın araştırma ve yorumlama araçlarıdır. ... Bu türden monografiler her alanda hızlı bir değişim yaşayan toplumumuzun yerleşim yerleri çerçevesinde çekilmiş birer kültürel fotoğrafı gibidir.

Biyografide nasıl bir anlatım vardır?

Yaşam öyküsü de denebilir. Bir kişinin yaşamını anlatmayı konu alan edebiyat türüdür. ... Daha sonra eldeki verilerin keyfi ya da eleştirellikten uzak bir yorumuna dayanan, söz konusu kişiyi övmek ve okura örnek oluşturmak için yazılan yaşam öyküleri başlamıştır.

Ünlü kişilerin yaşam öykülerinin başkaları tarafından anlatıldığı yazı türü nedir?

Ünlü kişilerin hayatlarını konu alan, bunları roman tarzında işleyen edebî yazılara biyografik roman denir. Bir kişinin hayatını ayrıntılı olarak veren kişisel biyografi kitapları olduğu gibi, birden çok kişinin hayat hikâyelerini bir araya getiren genel biyografi eserleri de vardır.