Yılkı Atı tarihi roman mı?

İçindekiler:

  1. Yılkı Atı tarihi roman mı?
  2. Yılkı Atı yazarı kimdir?
  3. Yılkı Atı eserinin yazarı kimdir?
  4. Yılkı Atı hangi ilimizdedir?
  5. Yılkı Atı var mı?
  6. Erciyes yılkı atları nerede?
  7. Karaman yılkı atları nerede?
  8. Hürmetçi Sazlığı yılkı atları nerede?
  9. Atları nerede yaşıyor?

Yılkı Atı tarihi roman mı?

Yılkı Atı, Abbas Sayar'ın 1970 yılında yayımlanan romanı. Roman 1971 yılında TRT Roman Başarı Ödülü'nü kazanmıştır....Yılkı Atı
Yılkı Atı Romanının kapağı
YazarAbbas Sayar
TürRoman
Yayım1970
YayımcıÖtüken Neşriyat
3 satır daha

Yılkı Atı yazarı kimdir?

Abbas Sayar Yılkı Atı/Yazarları

Yılkı Atı eserinin yazarı kimdir?

Abbas Sayar Yılkı Atı/Yazarları

Yılkı Atı hangi ilimizdedir?

Ülkemizde bu atların çok sayıda olduğu yöre Karacabey yöresidir. Longoz ve Dalyan gölü çevresini kendilerine mesken edinen bu atlar yıllar önce İzmir'den Bursa'ya göç eden bir kabile tarafından bırakılmış atlardır.

Yılkı Atı var mı?

Aslında yılkı atları sadece Kayseri'ye özgü değil. Manisa'nın Spil ve Yunt Dağı, Afyon'un Kocayayla'sı, Karaman'ın Karadağ Bölgesi, Isparta ve Muş'un da bazı bölgelerinde yılkı atları gruplar halinde yaşıyor. Özgürlüklerinden ödün vermeyen yılkı atları 10-12 attan oluşan gruplar halinde dolaşıyor.

Erciyes yılkı atları nerede?

Yazın tozun içinde, kışın karda, baharda suda benzersiz bir görsel şölene tanıklık etmek istiyorsanız Kayseri'de Hürmetçi sazlığında 300'ü aşkın yılkı atını görmeye gidin. Kayseri'ye 15 dakika mesafedeki Hürmetçi Köyü, Erciyes Dağı'nın eteklerinde yaz kış özgürce koşan yılkı atlarıyla tarifsiz bir görsellik sunuyor.

Karaman yılkı atları nerede?

Karaman'daki Karadağ'da yaşamlarını sürdüren yılkı atları, günün belirli saatlerinde tek sıra halinde vadiye inerek kendileri için oluşturulan bölümlerden su içiyor. Atlar daha sonra tekrar dağın tepesine çıkarak yaşamlarını sürdürüyor.

Hürmetçi Sazlığı yılkı atları nerede?

Kayseri. Erciyes Dağı'nın eteğinde yer alan ve 500 civarında yılkı atına ev sahipliği yapan Hürmetçi Sazlığı, Türkiye'nin dört bir tarafından fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Atları nerede yaşıyor?

At, Atgiller (Equidae) familyasına dâhil otobur bir memeli hayvandır. Evcilleri olduğu gibi, Amerikan bozkırlarında “Mustang” ve Altay dağlarının her iki yanındaki açık arazilerde “Prezewalski” denen yabani atlar sürüler halinde yaşar. En meşhur at türleri Arap, İngiliz, Ahal Teke, Rahvan (Türk) ve Midillidir.