Çalışmayan doğum parası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Çalışmayan doğum parası ne kadar?
  2. 2021 Çalışmayan doğum parası ne kadar?
  3. Doğum parası ne zamana kadar geçerli?
  4. Doğum Yardımı Başvuru kimlere verilir?
  5. Emzirme parası için nereyi aramalıyım?

Çalışmayan doğum parası ne kadar?

İşte devletin annelere sağladığı destekler Bu yardımlar en az TL'yi buluyor. Anneler çalışsa da çalışmasa da doğum yaptıklarından devletten doğum yardımı alabilmektedir. Çocuk sayısına göre değişen bu rakamlar şöyle: Birinci çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncü ve sonrakilere 600 TL veriliyor.

2021 Çalışmayan doğum parası ne kadar?

Doğumdan önce veya sonra 16 hafta izin kullanmak zorunda kalan annelere çalışmadıkları sürenin parası devlet tarafından ödeniyor. Asgari ücret 2021 için net lira 90 kuruş oldu.

Doğum parası ne zamana kadar geçerli?

Doğumun tarihinden sonra canlı olarak gerçekleşmesi şarttır. Bu tarihten önce yapılan doğumlar için ödeme yapılmamaktadır. Doğum yardımından faydalanmak için doğum tarihinden itibaren 5 senelik süre verilmiştir. 5 yıllık sürenin dolması durumunda doğum yardımı hakkı düşmektedir.

Doğum Yardımı Başvuru kimlere verilir?

Yenidoğan çocuk parası; doğum yapan “tüm” annelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir yardımdır. Önceden de belirttiğimiz gibi bu yardımdan tüm doğum yapmış anneler faydalanabilir.

Emzirme parası için nereyi aramalıyım?

Başvurular ikamet ettiğiniz il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gerçekleşir. Ayrıca ailelerin başvuruyu bizzat kendilerinin yapması gerekiyor. Bizzat yapılan başvuruya kimlik ve doğum belgesi ile başvurduktan sonra, 15 gün içerisinde başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.