Dert kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Dert kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Konuşmak sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?
  3. Galibiyet zıt anlamlısı ne?
  4. Masum kelimesinin zıt anlamı nedir?
  5. Tedbir kelimesinin es anlamlısı nedir?
  6. Gündüz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  7. Borçlu kelimesinin zıt anlamı nedir?

Dert kelimesinin zıt anlamı nedir?

Dert Kelimesinin Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Dert kelimesinin zıt anlamı çare ve derman olarak açıklanmaktadır. Bunun yanı sıra dert kelimesinin zıt anlamını çare oluşturmaktadır. Dert kelimesininanlamı da bulunmaktadır. Dert kelimesinin bir de eş anlamı keder üzüntü ağrı kaygı ur hastalık sözcüğü oluşturmaktadır.

Konuşmak sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Konuşmak Zıt Anlamlısı, Konuşmak Zıttı Nedir, Konuşmanın Zıt Anlamı Konuşmak kelimesinin zıt anlamlısı susmak kelimesidir. Konuşmanın eş anlamlısı bahsetmek, laflamak, lakırtı etmek, sohbet etmek sözcükleridir.

Galibiyet zıt anlamlısı ne?

Galibiyet kelimesi bir zaferi, kazanmayı ifade etmektedir. Bunun zıt anlamlısı yani tersi olan ifade ise mağlubiyet olarak isimlendirilmektedir. Galibiyet kelimesi zafer kelimesi ile eş ve aynı anlamı taşımaktadır.

Masum kelimesinin zıt anlamı nedir?

Masum kelimesinin zıt anlamlısı olarak, 'suçlu' sözcüğü kullanılabilir.

Tedbir kelimesinin es anlamlısı nedir?

Tedbir kelimesiyle aynı anlamda kullanılan bazı kelimeler vardır. Önlem ve hazırlık kelimeleri tedbir kelimesinin eş anlamlısıdır.

Gündüz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Gece kelimesinin zıt anlamı; gündüzdür. Gece ile gündüz kelimeleri birbirinin zıt anlamı olarak belirtilmiştir. Bunun yanı sıra gece ile gündüz kelimelerine örnek olarak; - Gecemi gündüzüme kattım, çalışmaya devam ediyorum.

Borçlu kelimesinin zıt anlamı nedir?

Borçlu kelimesinin zıt anlamını alacaklı kelimesi oluşturur. Alacaklı kelimesi ise birinden bir şey bekleyen kişiye denir. Borçlunun tam tersi anlamına gelir.