Ekvatoral yağmur ormanları nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Ekvatoral yağmur ormanları nerede bulunur?
  2. Ekvatoral yağmur ormanları nedir?
  3. Muson ormanları nerede bulunur?
  4. Tropikal ormanlar dünyada yüzde kaç?
  5. Muson ormanı ne demek?
  6. Muson ormanları ne demek?
  7. Tüm yağmur ormanları Nerede?
  8. Yağmur ormanlarında neler vardır?
  9. Yağmur ormanlarının isimleri nelerdir?
  10. Muson ormanlarında görülen bitki nedir?

Ekvatoral yağmur ormanları nerede bulunur?

Ekvatoral iklim genel olarak Güney Amerika kıtası, Orta Afrika ve Güneydoğu Asya ülkelerinde görülür. Fakat tropikal yağmur ormanları Avustralya'nın 20 derece güney enleminde yer alan North Queensland eyaletinde de görülebilmektedir.

Ekvatoral yağmur ormanları nedir?

Ekvatoral Yağmur Ormanları Ekvator çizgisinin çevresi boyunca yer alan ormanlardır. Daima yemyeşil renkteki ve geniş yapraklı ağaçlardan oluşur. Endonezya takımadaları, Amazon bölgesi, Hindistan, Brezilya doğu sahilleri, Karayip kıyıları ve Kamerun'da bulunur. Dev boyutlara sahip ağaçları bulundurur.

Muson ormanları nerede bulunur?

Özellikle Güney Asya, Güneydoğu ve Doğu Asya muson ikliminin, dolayısıyla muson yağmur ormanlarının yoğun olarak görüldüğü yerler… Biraz daha yakınlaşırsak Hindistan, Tayland, Vietnam, Japonya, Bangladeş, Çin'in güneydoğusu, Endonezya gibi ülkeleri sayabiliriz.

Tropikal ormanlar dünyada yüzde kaç?

Tropik ormanlar dünya yüzeyinin yaklaşık %7'sini kaplamaktadır. En büyük yağmur ormanları Amazon Nehri Havzası (Güney Amerika), Kongo Nehri Havzası (Batı Afrika) ve güneydoğu Asya'nın büyük kısmında bulunmaktadır.

Muson ormanı ne demek?

Yıllık Sıcaklık Farkı: Yıllık sıcaklık farkı 5 – 10 oC arasındadır. Yıllık Yağış Miktarı: 15 mm arasındadır. Yağışın fazla olduğu yerlerde, kış aylarında yapraklarını döken yayvan yapraklı ağaçlardan oluşan ormanlar görülür. Bu ormanlara muson ormanları denir.

Muson ormanları ne demek?

Bitki örtüsü kışın yaprağını döken geniş yapraklı muson ormanlarıdır. Muson ormanlarının tipik ağacı ise tik ağacıdır. Muson, yaz ve kış aylarında farklı davranışlar göstermektedir.

Tüm yağmur ormanları Nerede?

Güney Amerika'da yaklaşık beş buçuk milyon kilometrekarelik bir alanı kaplar. Brezilya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Ekvador, Bolivya, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası olmak üzere dokuz ülkenin sınırları içerisinde bulunur. Ormanların %60'ı Brezilya, %13'ü Peru sınırları içerisindedir.

Yağmur ormanlarında neler vardır?

Hemen hemen her tür yağmur ormanlarında yaşar. Aslında yağmur ormanları Dünya yüzeyinin %2'sinden daha az yer kaplasa da, Dünya içinde bulunan tüm canlıların yarısını içinde bulundurur. Örneğin gergedanlar, geyikler, leoparlar, filler, goriller, şempanzeler ve hatta ayılar bile yağmur ormanlarında yaşayabilirler.

Yağmur ormanlarının isimleri nelerdir?

Muson ormanları, mangrov ormanları ve ılıman ormanlar yağmur ormanı olarak kabul edilir.

Muson ormanlarında görülen bitki nedir?

Bitki örtüsü kışın yaprağını döken geniş yapraklı muson ormanlarıdır. Muson ormanlarının tipik ağacı ise tik ağacıdır. Muson, yaz ve kış aylarında farklı davranışlar göstermektedir.