Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Nedir?

İçindekiler:

  1. Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Nedir?
  2. Aday öğretmenler formları ne zaman ve nasıl dolduracak?
  3. Aday öğretmen kaç saat derse girer?
  4. Aday öğretmen ayda kaç kitap okuyacak?
  5. Aday öğretmen dosyası kaç saat?
  6. Aday öğretmen en az kaç puan almalı?
  7. Aday öğretmen 2 değerlendirme ne zaman?
  8. Ders izleme kaç saat?
  9. Adaylık Kaldırma sınavı 2021 ne zaman?
  10. AKS sınav ücreti ne zaman yatar?
  11. Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü kim oldu?
  12. MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü kim?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Nedir?

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Kurslarından Okul Tabanlı Afet Eğitimi Kursu ve Uzaktan Eğitim Sürecinde Tasarım ve Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Kursu eğitim programları aday öğretmenlerin katılması ve sertifika alması gerekli mesleki gelişim programlarıdır.

Aday öğretmenler formları ne zaman ve nasıl dolduracak?

FORM-4A; DANIŞMAN ÖĞRETMEN TARAFINDAN 7.HAFTADAN İTİBAREN DOLDURULACAKTIR. ADAY ÖĞRETMİNİN DERS İÇİ UYGULAMA YAPTIĞI ZAMANDA (ADAY ÖĞRETMEN DERS ANLATIRKEN) DOLACAKTIR. ADAY ÖĞRETMEN 7.HAFTA İTİBARİYLE HAFTADA 3 GÜN GÜNDE 3 SAAT TOPLAMDA HAFTADA 9 SAAT DERS ANLATACAK OLUP HER DERS SAATİ İÇİN AYRI AYRI DOLDURUCAKTIR.

Aday öğretmen kaç saat derse girer?

Yetiştirme sürecinde bulunan aday öğretmen günde 8 saat görevde olacak, ders ve diğer görevleri dışındaki sürede adaylık eğitimiyle ilgili faaliyetlerini sürdürecektir. Bu sürede aday öğretmene fiili olarak girmiş olduğu dersler dışında, yetiştirme süreci kapsamındaki faaliyetler için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Aday öğretmen ayda kaç kitap okuyacak?

6. Aday öğretmen ayda bir kitap okuyup; FORM-5'i doldurur 7. Aday öğretmen ayda iki filim izleyip; FORM-6'i doldurur 8. İl Koordinatörünce belirtilen Okul Dışı Faaliyetleri yerine getirerek, FORM-7'yi doldurur. Toplam 90 Saat planlanmıştır.

Aday öğretmen dosyası kaç saat?

Eğitim öğretim döneminde, aday öğretmenler “Ders Planlama Hazırlık ve Değerlendirme”(144 saat) ile “Ders uygulaması'(90 saat) faaliyetlerini adaylık eğitimi süresince fiilen girdikleri derslerde ve bu derslere hazırlık safhasında gerçekleştireceklerdir.

Aday öğretmen en az kaç puan almalı?

Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması aday öğretmenin başarı puanını oluşturur. Başarı puanı altmış ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılır.

Aday öğretmen 2 değerlendirme ne zaman?

10. Atmış iş günü sonunda Danışman Öğretmen ve Okul Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden BİRİNCİ DEĞERLENDİRME yapılır. 11. Altı ayın sonunda Danışman Öğretmen ve Okul Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden İKİNCİ DEĞERLENDİRME yapılır.

Ders izleme kaç saat?

Yetiştirme sürecinde aday öğretmenler, çalışma programı çerçevesinde haftada 2 (iki) saat 'ders izleme' uygulaması, haftada 4 (dört) saat ise 'okul içi gözlem ve uygulamalar' yapacaktır.

Adaylık Kaldırma sınavı 2021 ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapılan adaylık kaldırma sınavı için beklenen gün geldi. Adaylar sınav giriş belgelerine https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek. AKS NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA? AKS sınavı, 5 Eylül 2021 Pazar Günü Saat 10.00'da yapılacak.

AKS sınav ücreti ne zaman yatar?

Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası'ndan herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile 'MEB ADAY ÖĞRETMENLERİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU) AKS' adı altında 19 Ağustos 23.59'a kadar yatıracaklar.

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü kim oldu?

- tarihleri arasında Ortaöğretim Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. 10 Ağustos 2021 tarihinde Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü olarak göreve başlayan Cevdet VURAL, evli ve 3 çocuk babasıdır.

MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü kim?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Sayın Ali YILMAZ, Genel Müdürlük bürokratlarıyla birlikte Kurumumuzu ziyaret ederek Kurum Başkanımız Sayın Bayram AKBAŞ ile bir görüşme gerçekleştirdi.