Patolojik tanı ne demek?

İçindekiler:

  1. Patolojik tanı ne demek?
  2. Patoloji sonucuna nasıl bakılır?
  3. Biyopsi sonucunu nereden öğrenebilirim?
  4. E devletten tahlil sonucuna nasıl bakılır?
  5. Protokol numarası nedir?
  6. Reçete protokol numarası nedir?
  7. Tahlil sonuçları Dosya no nedir?
  8. GTIN numarası kaç haneli?
  9. EAN kodu nereden alınır?
  10. Barkod okuma nasıl yapılır?

Patolojik tanı ne demek?

Kesin tanıda patoloji zorunlu Patoloji, hastalıklara yol açan nedenleri, bunların doku ve organları etkileme biçimlerini, hastalıklı doku ve organların özellikle morfolojik (biçimsel, görüntüsel) özelliklerini inceler.

Patoloji sonucuna nasıl bakılır?

PATALOJİ SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR? Yaptırmış olduğunuz pataloji sonuçlarını evden doğru öğrenmek istiyorsanız eğer; işlemleri yaptırmış olduğunuz hastaneden verilen barkod numarası ile veya sonuç alma belgesi ile e-Nabız sayfasına giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Biyopsi sonucunu nereden öğrenebilirim?

BİYOPSİ SONUCU ÖĞRENME E-Devlet sistemi, e-nabız ve MHRS sisteminden giriş bilgilerinizi tamamlamalısınız. Daha sonra sonuçlarım ve tahlillerin kısmından biyopsi sonuçlarınıza erişebilirsiniz.

E devletten tahlil sonucuna nasıl bakılır?

e- Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra, yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.

Protokol numarası nedir?

Sağlık kuruluşlarında hastanın işlemlerinin daha güvenli ve hızlı yürütülmesi için her hastaya tanımlanan numaraya protokol numarası denir. Protokol numarası denilen bu numara ile hastanın muayeneden tahlile, reçeteden sonuç sorgulamaya tüm işlemleri kolaylıkla takip edilir.

Reçete protokol numarası nedir?

Aile hekimleri tarafından düzenlenen reçetelerde protokol numarası olarak yıl, ay, gün, saat, dakika, saniye grubundan oluşan 12 haneli sayı kullanılmaktadır.

Tahlil sonuçları Dosya no nedir?

Tahlil yaptırdıktan sonra size verilen barkod veya diğer dosyalarda adınız soyadınız ile birlikte diğer başka numaralar görürsünüz dosya numaranız bu belgelerin içinde yazılıdır.Hastaneye göre barkod bilgileri ve sonra size verilen belge farklılık gösterebilir bu nedenle yukarıdaki resim bir örnektir.

GTIN numarası kaç haneli?

Global Ticari Ürün Numarası (GTIN), ticari ürünleri tanımlamak için kullanılan, en az 8 en fazla 13 haneli kod numarasıdır. Örneğin , Türkiye'de satılan ürünlerde, barkodun altındaki 13 haneli kod numarası GTIN numarasıdır.

EAN kodu nereden alınır?

EAN barkod kodu ülkemizde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde bulunan Milli Mal Numaralama Merkezi tarafından verilir. EAN-UCC sistemini kullanmak isteyen üretici, ithalatçı, ihracatçı ve dağıtıcı firmalar Milli Mal Numaralama Merkezine başvurarak üye olmak zorundadırlar.

Barkod okuma nasıl yapılır?

KAREKOD NASIL KULLANILIR? Tek yapmanız gereken gerekli uygulamayı indirdikten sonra telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Karekod, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz.