TBMM nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TBMM nasıl yazılır?
  2. Mahallenin kısaltması nasıl yazılır?
  3. Doktor nasıl yazılır?
  4. Numara kısaltması nasıl yazılır?
  5. TBMM nasıl yazılır TDK?
  6. Kısaltmaların sonuna nokta konur mu?
  7. Vesaire nasıl kısaltılır?
  8. Avukat kısaca nasıl yazılır?
  9. T.C. kısaltması nasil yazilir?
  10. Kg'dan mı den mi?
  11. Km lerce nasıl yazılır?
  12. Profesör Doktor nasıl yazilir?
  13. TC mi TC mi?
  14. TBMM arasında nokta var mı?

TBMM nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle TBMM'ne şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı TBMM'ye şeklinde olmalıdır.

Mahallenin kısaltması nasıl yazılır?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimelerinin baş harfleri büyük harfle başlar. Halit Rıfat Paşa Mahallesi gibi... Papatya mahallesi kısaltılmışı Papatya mah. olacaktır. Fenerciler sokak kısaltılması Denizciler sok. olacaktır.

Doktor nasıl yazılır?

Profesör (Prof. Dr.), Doçent (Doç. Dr.), Doktor Öğretim Üyesi (Dr.

Numara kısaltması nasıl yazılır?

no kısaltması latince numero sözcüğünün kısaltması. pek çok dilde de bu şekilde kullanılıyor (bazen o harfinin altı çizilerek veya o harfi derece işaretiyle yazılarak). bazı dillerde de nr şeklinde yazılıyor. türkçede yakın zamana kadar numara sözcüğü için türk dil kurumu nu. kısaltmasını öneriyordu.

TBMM nasıl yazılır TDK?

Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili), TK (Türk Kültürü), TDED (Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D ...

Kısaltmaların sonuna nokta konur mu?

]Nokta kullanılan kısaltmalar da vardır. Bunlardan sonra getirilen ekler kesmeyle ayrılmaz: Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. K.K.K., M.Ö.

Vesaire nasıl kısaltılır?

Aynı anlama gelen bir diğer kısaltma ise “vs."dir. Bu, "vesaire” kelimesinin kısaltmasıdır. Aslında “ve saire” olan bu kalıp hem Türk Dil Kurumu'na hem Dil Derneği'ne göre birleşik yazılmaktadır. Zaten günümüzde kelimenin kendisinden çok kısaltması kullanılmaktadır.

Avukat kısaca nasıl yazılır?

(Doktor), Av. (Avukat), Alb. (Albay), Gen. (General); sf. (sıfat), haz. (hazırlayan), çev.

T.C. kısaltması nasil yazilir?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

Kg'dan mı den mi?

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.

Km lerce nasıl yazılır?

Kural : Özel isim olmayan kelimelerin kısaltması küçük harfle başlar. Kural :Elementlerin ve ölçülerin kısaltmalarında nokta kullanılmaz: C, Ca, Fe, m, mm, cm, km, g, kg, l, mg...

Profesör Doktor nasıl yazilir?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'profesör'dür.

TC mi TC mi?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

TBMM arasında nokta var mı?

Kural : Kurum, kuruluş, müessese, makam, üniversite adlarının kısaltmalarında bütün harfler büyüktür. Harfler arasına nokta koymaya gerek yoktur.