Q switched lazer ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Q switched lazer ne işe yarar?
  2. Q Switch Lazer nerelerde kullanılır?
  3. Q Switch Nd Yag lazer ne işe yarar?
  4. Leke tedavisinde ne kullanılır?
  5. Lazerle leke tedavisi zararlı mı?
  6. Cilt lekeleri tamamen geçer mi?
  7. Q tetiklemeli lazer nedir?
  8. Lazerle tüy sarartma işlemi kalıcı mı?
  9. Q Switch lazer sonrası yüz yıkanır mı?

Q switched lazer ne işe yarar?

Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin tedavisi yapılabilmektedir. Bu teknikle cildinize gönderilen lazer ışığı, sadece sorunlu bölge üzerinde çalışarak etrafındaki dokulara zarar vermeden lekelerinizi tedavi edebilir.

Q Switch Lazer nerelerde kullanılır?

Q Switch lazerler özellikle cilltteki istenmeyen kahverengi lekeler, güneş ve yaşlılık lekeleri, dövme slime, cilt gençleştirme ve karbon peeling işlemleri için kullanılan ve revaçta olan lazer türleridir.

Q Switch Nd Yag lazer ne işe yarar?

Q-Switched Nd: Yağ lazer; cildin sıkılaşmasını, cilt tonunun eşitlenmesini, kılcal damar ve lekelerin tedavi edilmesini sağlayarak, cildin gençleşmesini hedefleyen bir lazer uygulamasıdır. Q-Swtiched lazer, sahip olduğu 1064 nm. dalga boyu sayesinde cildin derinlerine nüfuz edebilir.

Leke tedavisinde ne kullanılır?

Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.

Lazerle leke tedavisi zararlı mı?

Lazerle leke tedavisinde, ya renk pigmentlerine etki eden ya da cildi soyarak yenileyen lazerler kullanılıyor. Birinci grubun etki mekanizması cildin alt katmanlarındaki pigmentlere atış yaparak, bunlara zarar vermek üzere tasarlanmıştır. Dolayısıyla lekelerin dışındaki çevre bölgelere herhangi bir zarar vermez.

Cilt lekeleri tamamen geçer mi?

Cilt lekelerinin en sık bulunduğu alanlar elin arkası, yüz, sırt ve omuzlardır. Daha koyu tene sahip bireylerde leke de daha koyudur. Normal zamana bırakıldığında oluşan en küçük lekenin kendiliğinden geçme süresi yaklaşık 12 aydır ve çok yavaş solar” diye konuştu.

Q tetiklemeli lazer nedir?

Q-Switch Lazerler atım süresinin saniyenin milyonda biri seviyesine kısaltılmış olan bir lazer türüdür. ... Q Switch lazerler özellikle cilltteki istenmeyen kahverengi lekeler, güneş ve yaşlılık lekeleri, dövme slime, cilt gençleştirme ve karbon peeling işlemleri için kullanılan ve revaçta olan lazer türleridir.

Lazerle tüy sarartma işlemi kalıcı mı?

Q- switch Nd Yag lazer, ince tüyler sarartılarak görünmez getirmenin yanı sıra ilerleyen seanslarda kalıcı olarak incelmelerini de sağlar. Tüylerin seanstan hemen sonra görülür fakat sararması ne yazık ki kalıcı değildir. Yaklaşık 4-6 hafta sonra sararma etkisi azalır. Tüyleri inceltme etkisi kalıcıdır.

Q Switch lazer sonrası yüz yıkanır mı?

Dövme hastaları tedavinin yapıldığı gün banyo yapmamalıdırlar. Uygulamalar boyunca güneşten korunmalıdırlar. Leke ve cilt yenileme hastaları uygulama sonrası sıcak duş almamalı, alkol içerikli temizleyici kullanmamalı ve güneşten koruyucularını düzenli kullanmalıdırlar.