Sulama birlikleri kamu kuruluşu mudur?

İçindekiler:

  1. Sulama birlikleri kamu kuruluşu mudur?
  2. Sulama Birlikleri Hangi Bakanlığa Bağlı?
  3. Sulama Birlikleri personeli ne olacak?
  4. Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?
  5. Sulama Birliği nedir?
  6. Sulama birlikleri devletin mi?
  7. Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?
  8. Sulama kooperatiflerinin denetimi kime ait?
  9. Kooperatif denetimi nasıl yapılır?
  10. Memur sulama Kooperatif Başkanı olabilir mi?
  11. Kooperatiflerin denetimini kim yapar?
  12. Konut yapı kooperatifi nasıl kapatılır?
  13. Devlet memuru kooperatif üyesi olabilir mi?

Sulama birlikleri kamu kuruluşu mudur?

(2) Sulama birlikleri kamu tüzel kişiliğine sahip olup, bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde özel hukuk hükümlerine tabidir.”

Sulama Birlikleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

(1) Birliklerin denetimi DSİ veya Bakanlık tarafından yapılır. Birlikler mali yönden yılda bir defa ayrıca Maliye Bakanlığının denetimine tabidir.

Sulama Birlikleri personeli ne olacak?

(2) Kurulmuş olan sulama birliklerinde 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personel, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilecek ihtiyaca göre kadroları ile mükteseplerine uygun olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilir.

Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?

1- Birlik Başkanı kamu personeli arasından görevlendirilir. Kamu personeli niteliği bulunmayanlar, kesinlikle görevlendirilemez. 2- Başkan olarak görevlendirilen kişi, DSİ tarafından teklif edilir.

Sulama Birliği nedir?

Sadece tarım arazilerinin sulanması faaliyetlerini yürütmek amaçlı kurulan mahallî idare birlikleridir. Sulama birlikleri meclisine birliğin sulama faaliyetinden faydalanan mülk sahibi çiftçiler arasından birlik tüzüğünde gösterilen sayıda üyede seçilebilmektedir.

Sulama birlikleri devletin mi?

(3) Birlikler, Sayıştay tarafından doğrudan denetlenebilir. (4) Birliğin devraldığı sulama tesisi ve bütünleyici parçaları Devlet malı olup, bunlara zarar verenler hakkında 5237 sayılı Kanunun kamu malına zarar verme ile ilgili ceza hükümleri tatbik olunur.

Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?

Birlik Başkanı için Olması gereken brüt huzur hakkı (Aylık) 978,60*3 = 2.935,80.- TL.

Sulama kooperatiflerinin denetimi kime ait?

Kooperatiflerden tarımsal amaçlı olarak nitelendirilen "Tarım Kredi, Tarımsal Kalkınma, Su Ürünleri, Sulama, Pancar Ekicileri" kooperatiflerinin denetim yetkisi Tarım ve Köyişleri Bakanlığına, diğer kooperatiflerin denetimi ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığına verilmiştir.

Kooperatif denetimi nasıl yapılır?

Kooperatif merkez birlikleri kendisine bağlı birlik ve kooperatifleri denetler ve bunların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılar. Merkez birliği kuruluşu tamamlanmadığı hallerde, birlikler kendisine bağlı kooperatifleri denetler. Üst kuruluşlarca yapılan denetim sonuçları ilgili bakanlığa bildirilir.

Memur sulama Kooperatif Başkanı olabilir mi?

Devlet Memurları kooperatiflere ortak olabilir mi? Devlet memurları Türk Ticaret Kanununa göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar (657 sayılı Kanun Md. 28). ... Ancak devlet memurları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri haricindeki kooperatiflerde Yönetim Kurulu üyesi olamazlar.

Kooperatiflerin denetimini kim yapar?

Ticaret Bakanlığı, kooperatifleri, birlikleri, merkez birliklerini ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğini teftiş etmek, denetlemek veya denetlettirmek ile görevli ve yetkilidir.

Konut yapı kooperatifi nasıl kapatılır?

Asgari tasfiye süreci dolduktan ve borç alacaklar sıfırlandıktan sonra tasfiyeyi bitirmek üzere son bir genel kurul daha yapılıp ticareti sicili tescil ve ilan edilir. Bu tescil ile kooperatif resmen kapatılmış olur. Vergi dairesi kaydı da silindikten sonra tüm tasfiye/kapanış süreci sonlanmış olur.

Devlet memuru kooperatif üyesi olabilir mi?

Devlet memurları Türk Ticaret Kanununa göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar (657 sayılı Kanun Md. 28). ... Ancak devlet memurları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri haricindeki kooperatiflerde Yönetim Kurulu üyesi olamazlar.