Bipolar bozukluk nelere yol acar?

İçindekiler:

  1. Bipolar bozukluk nelere yol acar?
  2. Bipolar bozukluğu olan hastaya nasıl davranmalı?
  3. Bipolarda depresyon ne kadar sürer?
  4. Bipolar bozukluk çalışmaya engel mi?
  5. Bipolar bozukluk olan zarar verir mi?

Bipolar bozukluk nelere yol acar?

Önceleri Manik depresif bozukluk veya manik depresyon adıyla bilinen, öz Türkçesi iki uçlu duygulanım bozukluğu olan, bipolar afektif bozukluk, riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman intihara bile yol açan ciddi ruhsal bir hastalıktır.

Bipolar bozukluğu olan hastaya nasıl davranmalı?

Anlayışlı Olun: Yakınınıza onun yanında olduğunuzu hissettirin. Onu dinleyin, hastalığın seyri konusunda cesaretlendirin. Genellikle bu rahatsızlığa sahip olan insanlar başkalarına yük olmaktan korktukları için yardım almak istemezler.

Bipolarda depresyon ne kadar sürer?

Hastalığın ilk on yılında ortalama bir insanda görülen hastalık dönemi sayısı dörttür. İlk on yılın ardından, hastalık dönemleri arasında ortalama süre yaklaşık 1–2 yıldır. Bozukluk tedavi edilmezse, ortalama bir mani dönemi birkaç ay sürebilir. Tedavi edilmeyen depresyon döneminin süresi ise en az 6 aydır.

Bipolar bozukluk çalışmaya engel mi?

Fakat yine de bipolar bozukluğu olan hastaların toplumdan soyutlanmaması gerekmektedir. Bunun ile beraber bipolar bozukluk tedavisi gören bireylerin hastalığı kontrol altında tutulduğu takdirde çalışmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Bipolar bozukluk olan zarar verir mi?

Bipolar bozukluk çevresel ve genetik faktörlerin etkileriyle ortaya çıkan ciddi bir rahatsızlıktır. Manik depresif bozukluk ya da manik depresyon adıyla da bilinir. Bipolar bozukluk insanlara riskli davranışlar nedeniyle zarar verir, herhangi bir tedavi uygulanmazsa intihar ve ölüme neden olabilir.