Diş tartar neden olur?

İçindekiler:

  1. Diş tartar neden olur?
  2. Diş taşı temizleme nasıl yapılır?
  3. Diş taşını ne yapar?
  4. Diş taşı temizliği ne kadar?
  5. Tartar kendiliğinden düşer mi?
  6. Diş taşı temizlendikten sonra ne yapmalı?

Diş tartar neden olur?

Tükürükte bulunan kalsiyum tuzları nedeni ile dişlerde taş (tartar) oluşması ortaya çıkmaktadır. Gün içinde 5 litre tükürük salgılaması olmaktadır. Tükürüğün içerisinde bulunan kalsiyum tuzları dişlere yapışarak birikir ve diş taşları oluşur. Sigara içmek ise bu taşların sararmasına neden olmaktadır.

Diş taşı temizleme nasıl yapılır?

Tedavi genellikle anestezi kullanılmadan birtakım ultrasonik ve periodontal aletlerle yapılır. Temizleme işleminde, plakları ve diş taşları dişlerinizin arasından ve diş eti çizginizden temizlenir ve ardından diş taşı oluşumunu engellemek ve dişlerinizi parlatmak için polisaj yapılır.

Diş taşını ne yapar?

Diş taşı oluşumu mikro bakteriyel besinlerin diş yüzeyinin üzerinde birikmesi ile birlikte oluşmaktadır. Bu besinlerin diş yüzeylerinde oluşmasının en büyük sebebi ise günlük olarak dişlerin fırçalanmaması ve diş ipi kullanılmamasından dolayı ortaya çıkmaktadır.

Diş taşı temizliği ne kadar?

Döviz kurlarındaki hareketliliğin yanı sıra geçim standartlarının da değişmesi 2020 diş temizletme fiyatları ile 2021 diş temizletme fiyatları arasında bir fark olacağını işaret ediyor. Diş kirlilik durumuna göre 300 TL ile 450 TL arasında değişen fiyatlar ile diş temizletme fiyatı alabilirsiniz.

Tartar kendiliğinden düşer mi?

Diş taşları kendiliğinden düşmesi görülebilir. Genelde fındık, fıstık gibi sert gıdalar yerken diş eti üzerindeki diş taşları bazen kısmen kırabilirler.

Diş taşı temizlendikten sonra ne yapmalı?

İlk 24 saat içerisinde sıcak ve soğuk şeylerden uzak durulmalıdır. Temizleme işleminin ardından diş etlerinde sızıntı olması ve birkaç gün soğuk sıcak hassasiyeti yaşanması mümkündür. Oluşan hafif şişlikleri gidermek için bir buz torbası dışardan dişetlerine uygulayabilir.