Cünüp iken sahur yemeği yenebilir mi oruca niyet edilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Cünüp iken sahur yemeği yenebilir mi oruca niyet edilebilir mi?
  2. Adet bittikten sonra abdest almadan oruca niyet edilir mi?
  3. Cünüb oruca niyet edilir mi?
  4. Cenabetken oruç tutulur mu kabul olur mu?
  5. Regl bittikten sonra boy abdesti almadan oruç tutulur mu?
  6. Imsaktan önce Adeti biten kadın oruç tutabilir mi?
  7. Cünüp iken gusül nasıl niyet edilir?

Cünüp iken sahur yemeği yenebilir mi oruca niyet edilebilir mi?

Cünüp olan kimsenin elini, ağzını yıkamadan yiyip içmesi uygun görülmemiştir. Ancak elini, ağzını yıkadıktan sonra, boy abdesti almadan sahur yemeği yemesinde bir sakınca yoktur.

Adet bittikten sonra abdest almadan oruca niyet edilir mi?

Evet, gusül almış olmak oruç için şart değildir. Ancak bu durum, imsak vaktinden öncesi için geçerlidir yani imsak vaktinden önce aybaşısı bitmiş ama gusletmemiş bir kadından ya da imsakten önce gusletmemiş bir erkekten söz edilmektedir. Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz.

Cünüb oruca niyet edilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. ... Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir.

Cenabetken oruç tutulur mu kabul olur mu?

CEVAP: Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220). Ancak guslü sabah namazı vaktinin çıkmasına kadar ertelemek günahtır. ... 2- Öpmek, ellemek gibi bir yolla cünüp olduysa, kişinin orucu bozulur.

Regl bittikten sonra boy abdesti almadan oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.

Imsaktan önce Adeti biten kadın oruç tutabilir mi?

İmsaktan sonra adeti biten kadın oruç tutabilir mi? ... İmsak vaktinden sonra âdet hali sona eren bir kadın, o gün hiçbir şey yiyip içmemiş olsa bile, oruç tutmuş sayılmaz.

Cünüp iken gusül nasıl niyet edilir?

1. Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen bir kişi önce besmele çeker ve sol ayağı ile gusül yerine girer. 2. "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder. 3. Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini sol eliyle temizler.