Karpuz tohumu ekimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karpuz tohumu ekimi nasıl yapılır?
  2. Kavun karpuz nasıl sulanır?
  3. Tarlada karpuzun olduğunu nasıl anlarız?
  4. Karpuz Türkiye'de en çok nerede yetişir?

Karpuz tohumu ekimi nasıl yapılır?

Karpuz tohumu ekimi ilkbaharda dikim yapılabilmek için kapalı ve ılık bir ortamda dikilmektedir. Karpuz ekimi yapıldıktan sonra ilkbahar aylarında fide haline geldikten sonra toprağa dikilmektedir. Karpuz hasadı geç hasat olarak haziran temmuz aylarında yapılmaktadır.

Kavun karpuz nasıl sulanır?

Sulama İşlemi Kavun büyüme ve meyvelerin olgunlaşması sırasında suya bolca ihtiyaç duyar. Kavun yumuşak toprakta 25 cm derinliğe ulaştığında sıkça sulanmalıdır. Ağır topraklarda ise kavun çok derine inmez. Kısa kökleri oluşan kavun ağır topraktan ise fazla su tutar.

Tarlada karpuzun olduğunu nasıl anlarız?

1- Olgun karpuzun beyaz şeritleri belirgindir. Açık yeşil şeritleri beyaza dönmüş karpuzlar olgundur. 2- Karpuzun üzerine tırnağınızla dokunduğunuzda tırnağınız karpuza girmiyorsa karpuz olgundur. 3- Olgun karpuzun bağı kuruya yakın ve incedir.

Karpuz Türkiye'de en çok nerede yetişir?

İl İl En Çok Karpuz Yetiştirilen Bölgeler Özellikle karpuzun yetiştirildiği il Diyarbakır ilimizdir. Diyarbakır'ın iklimine bakıldığında sıcak ve nemin az olduğu görülmektedir. Bu nedenle en çok Diyarbakır ilinde yetiştirilmektedir. Diyarbakır dışında ülkemizin bazı bölgelerinde de Karpuz yetiştirilmektedir.