Dişte leke niye olur?

İçindekiler:

  1. Dişte leke niye olur?
  2. Diş lekelenmesi nedir?
  3. Diş etinde siyah nokta nedir?
  4. Takma diş temizliği nasıl yapılır?

Dişte leke niye olur?

Diş lekeleri tamamen sigara kullanımı, çay, kahve ve ağız bakımlarının yapılmasından dolayı oluşur. Günde en 2 kez diş fırçalanması bu lekelerin önüne geçer ve diş minelerini korur. Fakat pek çok kişi ağız bakımlarını yapmadığında dişlerde lekeler oluşur. Bu lekeler birden bire ortaya çıkan leke türleri değildir.

Diş lekelenmesi nedir?

Dış (harici) lekeler; dişin dış yüzeyinde, diş minesinde meydana gelen diş lekeleridir. Bu lekeler aşırı sigara tüketimi, yeteri kadar diş fırçalamama, yanlış beslenme çok fazla çay ve kahve tüketimi gibi nedenlere bağlı olarak oluşur.

Diş etinde siyah nokta nedir?

Diş eti dokusunun altına sıkışan yabancı nesneler bazen siyah leke olarak görünebilir. Suçlu çoğu zaman koyu mavi veya siyah bir nokta (bazen amalgam dövmesi diye de adlandırılır) bırakan ve diş eti dokusunun içine fiziki olarak sıkışan eski bir amalgam dolgu parçasıdır.

Takma diş temizliği nasıl yapılır?

Sabunlu su veya özel üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. Protezi temizlerken deterjan, çamaşır suyu gibi kimyasallar kesinlikle kullanılmamalıdır. Piyasada mevcut olan protez temizleme tabletlerinde protezlerin haftada 2 kez sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir.