Yeni kimlik kartı takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yeni kimlik kartı takibi nasıl yapılır?
  2. Alınmayan kimlik nereye gider?
  3. Eve gelmeyen kimlik nereye gider?
  4. PTT Kargo kimlere teslim edilir?

Yeni kimlik kartı takibi nasıl yapılır?

Başvurunuzun durumunu takip etmek için telefonla ALO 199 çağrı merkezini aryabilir ve bilgi alabilirsiniz, ayrıca yeni kimlik için randevu aldığınız internet sitesi üzerinden de başvurunuzun hangi aşamada olduğunun takibini yapabilirsiniz.

Alınmayan kimlik nereye gider?

"Yurt içinde kişinin başvuru sırasında beyan ettiği adrese teslim edilemeyen kartlar başvuru sırasında belirttiği nüfus müdürlüğüne gönderilir. Belirlenen süre içinde teslim alınmayan kimlik kartları imha edilmek üzere Genel Müdürlüğe iade edilir."

Eve gelmeyen kimlik nereye gider?

"Başvuru yapan vatandaşlarımıza önce mesaj geliyor, daha sonra PTT aracılığıyla istedikleri adrese kimlik kartları teslim ediliyor. Vatandaş evde olmadığı durumlarda kapıya haber kağıdı bırakılıyor. PTT'den de kimliğini almayan vatandaşın kimlik kartı müdürlüğümüze teslim ediliyor.

PTT Kargo kimlere teslim edilir?

MADDE 35 –(1) Adreste teslim edilecek gönderiler öncelikle alıcılarına ve varsa vekil ya da mutemetlerine, bunların bulunmaması halinde gönderiyi alma hakkı ve yetkisi bulunan vekil, mutemet, veli, vasi, kayyum, müdür, hizmetçi ile alıcıyla birlikte oturan, görünüşüne nazaran on sekiz yaşından aşağı olmayan ve bariz ...