Subay Alımı 2021 Ne Zaman?

İçindekiler:

  1. Subay Alımı 2021 Ne Zaman?
  2. Muvazzaf subay ne iş yapar?
  3. Subay başvurusu nasıl yapılır?
  4. Subay olmak için ALES şart mı?
  5. TSK Astsubay Alımı 2021 ne zaman?
  6. Subaylıkta doğu görevi kaç yıl?
  7. Subaylık başvurusu nasıl yapılır 2021?
  8. Jandarma subay olmak için ALES şart mı?
  9. Jandarma subay Alımı KPSS kaç puan?
  10. Jandarma subay alımı kaç kişi?

Subay Alımı 2021 Ne Zaman?

Türk Silahlı Kuvvetleri subay alımı ilk kayıt döneminde kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci çağrı 22 Nisan 2021 tarihinde yapılacak ve bu adayların kayıt işlemleri 26-27 Nisan 2021 tarihleri arasında, 08:30-17:00 saatleri içerisinde, 5'inci maddede belirtilen yerlerde yapılacaktır.

Muvazzaf subay ne iş yapar?

Muvazzaf astsubay, İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görev almaktadır. Barış zamanında ve savaş zamanında farklı görevler üstlenmektedirler. Muvazzaf astsubaylar barış zamanında ülke içerisindeki güvenliği ve huzuru sürdürmekle görevlidirler. Savaş zamanında ise orduya katılırlar ve destekleyici bir görev üstlenirler.

Subay başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını Kılavuzda belirtilen tarihe kadar, Milli Savunma Bakanlığının www.personeltemin.msb.gov.tr www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Subay olmak için ALES şart mı?

KPSS/ALES (Kılavuzda belirlenen yıl/yıllarda taban puanın üzerinde puan almak) (SG (Güverte) ve SG (Makine) branşlarından birine başvuru yapacak adaylardan ihtiyaç duyulması halinde KPSS/ALES notu istenmez.

TSK Astsubay Alımı 2021 ne zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli astsubay alacağını duyurdu. Bin 640 muvazzaf/ sözleşmeli personel alımı için; 15 Mart 2021 günü başlayan başvurular, 28 Mart 2021 tarihinde sona erecek.

Subaylıkta doğu görevi kaç yıl?

Batıda 4 ya da 5 yıl doğuda ise 2 ya da 3 yıl asgari hizmet süreleri bulunmakta.

Subaylık başvurusu nasıl yapılır 2021?

a. Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Jandarma subay olmak için ALES şart mı?

İç kaynaktan başvuracak adaylarda ALES'in eşit ağırlık puan türünden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olma şartı aranır.

Jandarma subay Alımı KPSS kaç puan?

Adayın mülâkat sınavından başarılı olabilmesi için en az altmış (60) puan alması gerekir.

Jandarma subay alımı kaç kişi?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinden yapılan açıklamaya göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına 27'si erkek, 3'ü kadın olmak üzere 30 muvazzaf subay, 446'sı erkek, 74'ü kadın olmak üzere 520 sözleşmeli subay alınacak.