Pmyo öğrenci alacak mı?

İçindekiler:

  1. Pmyo öğrenci alacak mı?
  2. Polis meslek yüksek okuluna nasıl başvuru yapılır?
  3. Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir 2021?
  4. Polis olmak için nereye başvurulur 2021?

Pmyo öğrenci alacak mı?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır. ... Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Polis meslek yüksek okuluna nasıl başvuru yapılır?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan üniversiteye giriş sınavından istenilen puanı almış olmak, Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak PMYO Sınavında başarılı olmak şartları aranmaktadır.

Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir 2021?

POMEM olabilmek için 2 ya da 4 yıllık okullardan mezun olmanız gerekir. Bu okullardan mezun olduğunuzda da girdiğiniz KPSS puanı ile POMEM için başvuru yaparsınız. PMYO olabilmek için de lise mezunu olmanız yeterlidir.

Polis olmak için nereye başvurulur 2021?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.