Yüzde zona nasıl ayırt edilir?

İçindekiler:

  1. Yüzde zona nasıl ayırt edilir?
  2. Gözde zona nasıl olur?
  3. Gözde zona ne kadar sürede geçer?
  4. Gözde zona olur mu?

Yüzde zona nasıl ayırt edilir?

Zona hastalığı sürecinde gözlemlenebilecek çeşitli belirti ve semptomlar arasında öncelikli olarak ağrı, yanma, uyuşma veya karıncalanma, ağrıdan birkaç gün sonra başlayan kırmızı bir döküntü, dokunmaya karşı hassasiyet, kaşıntı ile kolay patlayan ve kabuk bağlayan içi sıvı dolu kabarcıklar bulunmaktadır.

Gözde zona nasıl olur?

Döküntü ile birlikte gözlerde kaşınma, ağrı, yanma, zonklama, sulanma, ışığa karşı hassasiyet, bulanık görme, gözün içinde, göz kapağının altında yabancı bir madde hissi gibi şikayetlere yol açabilir. Gözlerde tahrişe ve gözün herhangi bir bölümünde şişmeye neden olabilir.

Gözde zona ne kadar sürede geçer?

Evde tedavi de belirtilerinizi hafifletmeye yardımcı olabilir. Zona genellikle birkaç hafta içinde sona erer ve nadiren tekrarlar. Belirtileriniz 10 gün içinde azalmazsa, takip ve yeniden değerlendirme için doktorunuzu mutlaka aramayı ihmal etmeyin.

Gözde zona olur mu?

Bütün vücutta ve yüzde görülebilen zona hastalığı göz sinirlerini etkileyebilir. Tıbben oftalmik herpes zoster olarak adlandırdığımız göz zonası, zonanın en tehlikeli formlarından biridir. Görme kayıplarına, yara izlerine ve uzun süreli bir çok görme problemine neden olabilir.