Bordo bulamaç zeytin ağaçların ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Bordo bulamaç zeytin ağaçların ne zaman yapılır?
  2. Zeytin ilaçlama zamanı ne zaman?
  3. Zeytine gülleci bulamacı ne zaman atılır?
  4. Halkalı Leke ilacı ne zaman atılır?
  5. Ceviz ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?
  6. Zeytine çiçekte ilaç atılır mı?
  7. Zeytinde gülleci bulamacı ne işe yarar?
  8. Gülleci bulamacı hangi kükürt kullanılır?
  9. Halkalı Leke hastalığı Nedir?
  10. Zeytinde halkalı leke nedir?
  11. Bordo bulamacı hayvanlara zarar verir mi?
  12. Zeytine çiçekten sonra hangi ilaç atılır?

Bordo bulamaç zeytin ağaçların ne zaman yapılır?

Bordo bulamacı h çb r laçla karıştırılıp atılmaz. Hazırlanan Bulamaç sonbaharda meyve Ağaçlarının yapraklarının % 75' döküldükten sonra kış süres nce, İlkbaharda se gözler Patlamadan b r hafta önce yapılır.

Zeytin ilaçlama zamanı ne zaman?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Zeytine gülleci bulamacı ne zaman atılır?

Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.

Halkalı Leke ilacı ne zaman atılır?

Zeytin halkalı leke hastalığında ruhsatlı bitki koruma ürünleri genellikle koruyucu özellikte olup, yağmurdan önce uygulanması gerekmektedir. Eğer yağış öncesi ilaçlama kaçırılmış ise yağmurdan sonraki ilk 48 saat içerisinde ilaçlamanın yapılması konu uzmanlarımızca tavsiye edilmektedir.

Ceviz ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Ceviz'de Bordo Bulamacı Ne Zaman Kullanılır; Sonbahar'da ceviz ağaçlarının %75'i yapraklarını döktükten sonra %2 lik olarak hazırlanmış bordo bulamacı ağaçlara püskürtülmek suretiyle uygulanır.

Zeytine çiçekte ilaç atılır mı?

Eğer ağaçların çoğu ya da tamamı çiçek açtıysa ilaçlama yapılamaz ama küçük taneyi gördüğümüz zaman tane ilaçlaması yapılacaktır. Buda tahminen çiçeklerin açmasında yaklaşık 20 gün sonraya denk gelmektedir.

Zeytinde gülleci bulamacı ne işe yarar?

Zeytinde özellikle Zeytin Kabuklu Biti ve Zeytin Pamuklu Bitine karşı etkilidir. Başka bileşiklerle karıştırılmamalıdır. Hastalık ve Zararlılara karşı doğal bir mücadele yöntemi olup, Bitki koruma ürünleri kadar etkili değildir.

Gülleci bulamacı hangi kükürt kullanılır?

Gülleci Bulamacı Yapmak için Gerekli olan malzemeler; 1-200 litre metal kap (Varil) 2-12.5 Kg. Sönmemiş Kireç 3-25 kg. Elementel Kükürt 4-100 lt.

Halkalı Leke hastalığı Nedir?

Zeytinin ana hastalığı olan, halkalı leke veya kuşgözü lekesi olarak bilinen hastalığa, Spilocaea oleaginea (Castagne) S. Hughes isimli fungus neden olmaktadır. Bu hastalık, başta Güney Ege (Aydın, Muğla, İzmir, Manisa) olmak üzere, zeytin yetiştirilen Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en yaygın ve yıkıcı hastalığıdır.

Zeytinde halkalı leke nedir?

Zeytinde halkalı leke hastalığı, özellikle ilkbaharda yaprakların üst yüzeylerinde görülen siyahımsı- gri renkte yuvarlak lekeler şeklinde ilk belirtilerini gösterir. Halka şeklindeki bu görüntüden dolayı 'halkalı leke hastalığı' denilmektedir.

Bordo bulamacı hayvanlara zarar verir mi?

Riskler. Bordo bulamacının balıklara, çiftlik hayvanlarına ve—toprakta olası bir bakır birikiminden dolayı—solucanlara zararlı olduğu tespit edilmiştir.

Zeytine çiçekten sonra hangi ilaç atılır?

Çiçek tutturucu olarak Bor, Çinko Ve Mangan içerikli bir yaprak gübresi; Güve, sap sokanı ve pamuklu bite karşı hesaplı ilaç ve Sıvı Kükürt kullanırsak yeterli ilaçlama yapmış oluruz.