Şevketi bostan neye faydalıdır?

İçindekiler:

  1. Şevketi bostan neye faydalıdır?
  2. Şevketi bostan ne zaman olur?
  3. Şevketi bostan bitkisi nasıl yetiştirilir?
  4. Şevketi bostan neresi yenir?
  5. Şevketi bostan bitkisi ne zaman toplanır?

Şevketi bostan neye faydalıdır?

İyi bir magnezyum, kalsiyum ve demir kaynağıdır. Eski Yunan halkı tarafından suçiçeği, kızamık ve çeşitli cilt hastalıkları için şevketi bostan kullanılırdı. Bağırsak problemlerine karşı ilaç kadar etkili olduğu söylenir. Bağırsak solucanlarını yok etmeye yardımcı olur ve hazımsızlık, kabızlığın önüne geçer.

Şevketi bostan ne zaman olur?

Denize yakın tepelerde ve dağlarda da görülür. Yeşil güdük dikenleri, uzun beyaz kökleri olan şevketi bostan aslında bir kök bitkisidir. Kasım ayında çıkar ve bahar gelince sezonu biter. Şevketi bostan semt pazarlarında çoğu zaman leğenlerde kökleri ayıklanmış olarak dikenli yaprakları ile birlikte satılır.

Şevketi bostan bitkisi nasıl yetiştirilir?

Şevketi bostan yetiştirmek için temin edeceğiniz tohumların verimli tohumlar olduğuna emin olmalı, güvenilir yerlerden temin etmelisiniz. Ekim işlemi için en uygun zamanlar Ege Bölgesi için haziran, temmuz ve ağustos ayları olsa da evinizde doğru sıcaklığı sağlayarak yılın diğer zamanlarında da ekim yapabilirsiniz.

Şevketi bostan neresi yenir?

Sibel Göktürk. Şevketi bostan Girit mutfağına özgü, Ege'de çok sevilen ve tüketilen otlardandır. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki tarla kenarlarında, bahçelerde ve kırlarda yabani olarak yetişir.

Şevketi bostan bitkisi ne zaman toplanır?

Kasım aralık aylarında ilk kez tezgahlarda yerini alır. Havalar ısınana dek, bahar aylarına kadar doğadan toplanabilir. Ekim için yaz ortası beklenir. Haziran ayının 15'inden sonra Ağustos ortasına dek şevket otu tohumu ekimi yapılabilir.