Ejder meyvesi fidanı nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Ejder meyvesi fidanı nasıl yetiştirilir?
  2. Ejder meyvesi evde yetişir mi?
  3. Pitaya nasıl bakılır?
  4. Pitaya saksıda yetişir mi?
  5. Pitaya hangi mevsimde yetişir?
  6. Yıldız meyvesi hangi iklimde yetişir?
  7. 1 Ejder Meyvesi ağacı kaç adet verir?
  8. Ejder meyvesi tadı güzel mi?
  9. Pitaya evde yetişir mi?
  10. Ejder meyvesi Türkiye'de nerede yetişiyor?

Ejder meyvesi fidanı nasıl yetiştirilir?

Ejder meyvesi fidanı tohumdan yetişebileceği gibi vejetatif (çelikleme) yöntemi ile de yetiştirmeye uygundur. Ejder meyvesinin içindeki çekirdekleri nemli bir kağıt havluya çıkarın. Bir gece beklettikten sonra çimlendirme saksısına almaya hazır. Ekim yapmadan önce toprağı nemlendirmek önemlidir.

Ejder meyvesi evde yetişir mi?

Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin.

Pitaya nasıl bakılır?

Ejder Meyvesi (Pitaya) kuru tropikal , yarı tropikal ve ortalama yağış alan her bölgeye uyum sağlayabilir. Bunun için kış şartlarında seranızı ısıtmanız veya yeraltı suyu ile ısıyı üst seviyelerde tutmanın ve yaz döneminde de üzerine örteceğiniz gölge tülü ile aşırı sıcaktan korumanız gerekmektedir.

Pitaya saksıda yetişir mi?

Ayrıca pitaya meyvesini saksılarda yetiştirmek de oldukça kolaydır. Yetiştiriciliği orta derecede zor olan ejder meyvesi tohumla veya vejetatif çoğaltım yoluyla çoğaltılabilir. Toprak isteği olarak pH - 6 - 7 arası yeterli ve idealdir. ... Pitahaya veya pitaya olarak da bilinen ejder meyvesi, kaktüs ailesine aittir.

Pitaya hangi mevsimde yetişir?

Bitkinin yetiştirildiği lokasyon sıcak-havadar bir noktada ve 3-4 yaşında ise çiçeklenme mart-nisan-mayıs aylarında olur ve meyve haziran ayından itibaren yenmeye hazır hale gelir fakat Ejder Meyvesi (Pitaya) 1-2 yaşlarında ise çiçeklenmesi haziran-temmuz aylarına kadar uzayabilir ve ağustos ayından itibaren meyve ...

Yıldız meyvesi hangi iklimde yetişir?

Ülkemize has bir meyve olmayan yıldız meyvesinin ana vatanı Hindistan ve Sri Lanka'dır. Farklı iklimlere uyum sağlayan yapısından dolayı tüm dünyaya yayılan bir meyve türüdür. Yoğun olarak Malezya, Endoznezya, Sri Lanka, Hindistan ve Brezilya'da yıldız meyvesi yetiştiriciliği yapılmaktadır.

1 Ejder Meyvesi ağacı kaç adet verir?

Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir. İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir.

Ejder meyvesi tadı güzel mi?

Kaktüs ailesine ait olduğu bilinen ejder meyvesi hakkında Çin, Endonezya ve Vietnam gibi ülkelerde çok fazla tüketilen ejder meyvesi ekşi ve ferahlatıcı bir tada sahip. Ülkemizde mersinde üretimine başlanan bu meyve eski tarihlerde de alternatif tıpta kullanılmaktaydı.

Pitaya evde yetişir mi?

Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin.

Ejder meyvesi Türkiye'de nerede yetişiyor?

Ejder Meyvesi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ejder meyvesi Türkiye'de çok yüksek olmayan ve denize yakın yerlerde yetişmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, Adana, Mersin ve Muğla gibi bölgelerde yetiştirilmesi mümkündür ve son yıllarda yetiştirildiği bölgeler artış göstermiştir.