Ehliyet sınav sonuçlarını nasıl öğrenebiliriz?

İçindekiler:

  1. Ehliyet sınav sonuçlarını nasıl öğrenebiliriz?
  2. Elektronik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
  3. Ehliyet sinavinda ne sorular çıkıyor?
  4. Elektronik sınav sistemi nedir?
  5. E-sınav kaç günde bir yapılır?

Ehliyet sınav sonuçlarını nasıl öğrenebiliriz?

Ehliyet yazılı sınav sonuçları, MEB'in http://esinav.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden ilan ediliyor. Adaylar T.C. Kimlik numaralarını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

Elektronik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

E-Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır ? Merkezi Sınav Sistemi gibi 12 gün beklemenize gerek kalmadan E-sınavdan Hemen sonra öğretmeninizden öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sinavinda ne sorular çıkıyor?

Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.

Elektronik sınav sistemi nedir?

E- Sınav Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde Bilgisayar üzerinden yapılan sınav sistemidir. Merkezi sınav sistemi gibi aylarca beklemeye gerek kalmaksızın e-sınav merkezinin uygun olduğu günlere randevu alınır. Ayrıca kursa kayıtlı olduğunuz ilçe dışında da sınava girme hakkına sahipsiniz.

E-sınav kaç günde bir yapılır?

Elektronik sınav için randevu alınmaktadır. Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alınabilmektedir. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 45 gün içinde tekrar sınava girmezse 1 hakkı yanmaktadır.