Donanım ürünleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Donanım ürünleri nelerdir?
  2. Harici donanım nelerdir?
  3. Yazı yazmamızı sağlayan donanım birimi nedir?
  4. Donanım Elemanı kaç çeşittir?

Donanım ürünleri nelerdir?

Donanım teknolojik ürünü, en yakın örnek olan bilgisayarı bilgisayar yapan ve fiziki anlamda da insanların gördüğü parçalar olarak değerlendirilebilir. Donanımlara örnek olarak ses kartı, mouse, klavye, anakart, işlemci gibi donanımlar örnek verilebilir.

Harici donanım nelerdir?

Bilgisayarın gözle görülebilen ve elle tutulabilen kısımlarına donanım denir. Örneğin, ekran, klavye, sabit disk, fare, yazıcı gibi.. Donanımlar, kasanın dışında olabileceği gibi içerisinde de yer alabilir. Kasa içerisinde yer alan donanımlara «dahili donanım» kasa dışında kalan donanımlara ise «harici donanım» denir.

Yazı yazmamızı sağlayan donanım birimi nedir?

2) Kasa: Bilgisayarımızın çalışabilmesi için gerekli parçaların içinde bulunduğu birimdir. Kasa donanım parçaları içinde en önemli birimdir. Üzerinde bulunan güç(power) düğmesi ile bilgisayarın açılmasını sağlar. 3-Klavye: Tuşlar yardımıyla bilgisayarımızı yönetmemizi, yazı yazmamızı sağlayan donanım birimidir.

Donanım Elemanı kaç çeşittir?

DONANIM NEDİR? şeylerdir. Ekran (monitör), Klavye, Anakart, Sabit disk (harddisk), Fare, Yazıcı, Bellek, Mikroişlemci, Tarayıcı, Modem, Ekran Kartı, Ses Kartı, Flash Disk, Kablolar, CD- ROM, DVD-ROM, Disket sürücü....