Üniversitede devamsızlıktan kalma var mı?

İçindekiler:

  1. Üniversitede devamsızlıktan kalma var mı?
  2. Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?
  3. 2021 devamsızlıktan kalma var mı?
  4. Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı?
  5. Ikinci öğretimde devam zorunluluğu var mı?
  6. Üniversite canlı derse girmek zorunlu mu?
  7. 2021 liselerde kalma var mı?
  8. Bu dönem liselerde kalma var mı?

Üniversitede devamsızlıktan kalma var mı?

Genellikle öğrencilere ders saatinin 'i ile 0'si arasında devamsızlık hakkı verilmektedir. ... Üniversitelerde öğrencilere tek bir çerçevede devamsızlık hakkı verilmemektedir. Her derste dersin hocası tarafından öğrencilere devamsızlık hakkı tanınmaktadır.

Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?

Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.

2021 devamsızlıktan kalma var mı?

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı?

Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olmak kaydıyla devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalma kuralı uygulanmayacak.

Ikinci öğretimde devam zorunluluğu var mı?

Puanları örgün öğretime göre daha düşüktür. İkinci öğretim bölümlerinde devam zorunluluğu ile birinci öğretim bölümlerinde devam zorunluluğu aynıdır. Herhangi bir fark yoktur.

Üniversite canlı derse girmek zorunlu mu?

Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.

2021 liselerde kalma var mı?

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. ... Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

Bu dönem liselerde kalma var mı?

Liselerde okuyan öğrenciler için yeni karar çıktı. Lise öğrencileri bu yıl sınıfta kalma olup olmayacağını merak ediyordu. Liselerde sınıf geçme ve karne notuyla ilgili yeni bir düzenleme geldi. Düzenlemeye göre; artık devamsızlıktan sınıfta kalma olmayacak.