Bilgisayarda WWW nedir?

İçindekiler:

  1. Bilgisayarda WWW nedir?
  2. WWW ne anlama gelmektedir?
  3. (@) Ne anlama gelir?
  4. Web kavramı nedir?
  5. Kürtçede da ne demek?
  6. WWW ne işe yarar?
  7. WWW nedir ne işe yarar?
  8. WWW kimin?
  9. E mail işareti nedir?
  10. Web sayfasının adı ne demek?
  11. Eski dilde Daye ne demek?
  12. Kürtçede Babo ne demek?
  13. HTML hangi amaçla kullanılır?
  14. Www internetin hangi özelliğidir?
  15. Www ne zaman bulundu?
  16. Gmail işareti nedir?

Bilgisayarda WWW nedir?

World Wide Web, Dünya Çapında Ağ (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir.

WWW ne anlama gelmektedir?

Açılımı world wide web olan bu ifade Türkçede "Geniş Dünya Ağı" anlamına gelmektedir. Hatta hayli ilginç ama İngilizcede bu sözcük, örümcek ağları için de kullanılabiliyor. Bu ağ sayesinde dünya üzerinde kullanılan bütün bilgisayarlar birbiri ile iletişim kurabilmekte, bilgi alışverişini sağlamaktadır.

(@) Ne anlama gelir?

@ işaretinin bilinen ilk kullanımına yılına Francesco Lapi adlı Floransalı bir tüccarın yazdığı bir mektupta rastlandı. ... 1971 yılında Ray Tomlinson ise bu işaretin, e-posta sunucularındaki kullanıcıları tanımlamak için uygun olduğuna karar verdi.

Web kavramı nedir?

Web, internet üzerindeki servislerden birisidir. İnternet üzerinde yazı, grafik, resim, ses ve hareketli görüntülerden oluşan dökümanları uzaktaki bilgisayarlara iletir. Bu hizmetin görülebilmesi için geri planda çalışan bir çok yazılım vardır.

Kürtçede da ne demek?

"Daye" kelimesinin Türkçesi "Anne" demektir.

WWW ne işe yarar?

Web; birbiriyle bağlantılı internet üzerinde çalışan ve "www" ile başlayan internet sitesi adreslerindeki sayfaların görüntülenmesini sağlayan servis ağıdır. WWW açılımı ise ↔ world wide web olarak bilinir. ... → Bilgisayar terimi olarak world wide web ise internet sunucuları ağı olarak tanımlanır.

WWW nedir ne işe yarar?

Web; birbiriyle bağlantılı internet üzerinde çalışan ve "www" ile başlayan internet sitesi adreslerindeki sayfaların görüntülenmesini sağlayan servis ağıdır. WWW açılımı ise ↔ world wide web olarak bilinir. ... → Bilgisayar terimi olarak world wide web ise internet sunucuları ağı olarak tanımlanır.

WWW kimin?

WWW açılımı World Wide Web olmaktadır. Türkçe karşılığı Dünya Çapında Kütüphane olmaktadır. İnternetin bilgisayarlar, servisler ve ağlar üzerinden birbirleri ile bağlanmalarına izin veren protokoldür. Genel bir ifade ile internet sisteminin en tepesinde yer alan soyutlanmış bir genel servisler grubudur.

E mail işareti nedir?

ARROBA işaretidir, 16.yy'da Italyan Tüccar Francesca Lapi Ispanyadan yüklediği anforaları Italya'ya gönderirken bu işaret kullanmıştır, 15 kilo anlamındadır, ağırlık ölçüsü hala Porteiz İspanya ve Bolivya'da kullanılır. at(türkçe okunuşu et) diye okunur. - de da anlamındadır.

Web sayfasının adı ne demek?

Alan adı, bir Web sitesinin İnternet'teki adı ve adresidir. Bu adres olmadan bir İnternet kullanıcısı Web sitesine sadece IP adresiyle ulaşabilir. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı wikipedia.org tur.

Eski dilde Daye ne demek?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan daye kelimesi, 8. yüzyılda literatüre girdi. İlk kez Dede Korkut Hikayelerinde geçen bu kelimenin sözlük anlamı süt annedir.

Kürtçede Babo ne demek?

Almanya'da 2013 yılının gençlik kelimesi 'babo' oldu Kürtçe ve Boşnakçada 'baba' anlamına gelen “babo” kelimesi 2013 yılın gençlik kelimesi seçildi.

HTML hangi amaçla kullanılır?

HTML web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart faktörünü ifade eden metin işaretleme dilidir. Bu terim programlama dili değildir.

Www internetin hangi özelliğidir?

Dünya çapında bir ağ olan World wide web hiper – metin dökümanlarından oluşan bir bilgi sistemi olarak tanımlanabilir. Birbiri ile bağlantılı olan bu dökümanlar internet üzerinden yayınlanır. Dökümanların her birine web sayfası adı veriliyor. Bu web sayfalarına erişim için web tarayıcıları kullanılır.

Www ne zaman bulundu?

Sör Timothy John Berners-Lee (d. 8 Haziran 1955, Londra), İngiliz mühendis ve bilgisayar bilimi profesörü. Daha çok World Wide Web'in mucidi olarak tanınmaktadır. 1989'da CERN laboratuvarlarında HTML işaretleme dilini geliştirerek Dünya Çapında Ağ (WWW) olarak da tanımlanan bilgi paylaşım sistemini kurmuştur.

Gmail işareti nedir?

Shift+2 tuş kombinasyonuna bastığınız zaman @ işaretini yapmış olursunuz. Windows Q klavyede @ işaretini yapmak için ise alt gr+Q tuş kombinasyonu kullanılıyor. Winfows F klavyede @ işaretini yapmak için ctrl+alt+F ya da alt gr+F tuş kombinasyonlarına basmak gerekiyor.