Okul geçidi hangisi?

İçindekiler:

  1. Okul geçidi hangisi?
  2. Mavi kare Trafik levhası ne anlama gelir?
  3. Taşıt giremez levhası nerede kullanılır?
  4. Yaya geçidinin işareti nedir?
  5. Ünlem işareti olan levha ne anlama geliyor?
  6. Yol ver işareti hangisi?

Okul geçidi hangisi?

Okul Geçidi Levhası T-12: Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdırlar.

Mavi kare Trafik levhası ne anlama gelir?

Mavi trafik levhaları: Trafik tanzim gurubunda bulunan, trafiğin akışı ve uyulması gereken kuralları bildiren trafik işaretleridir. Kare trafik levhaları: Genelde son dönemde bilgi işaretleri gurubunda bulunan park etmenin yasaklandığını gösteren trafik levhaları ve anlamlarını ifade etmektedir.

Taşıt giremez levhası nerede kullanılır?

Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır. Yaya Giremez Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Yaya geçidinin işareti nedir?

Yaya Geçidi İşareti: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Ünlem işareti olan levha ne anlama geliyor?

Bir noktalama işareti olan ünlem işareti, cümle sonuna konduğunda cümlenin bitişini belirtir.

Yol ver işareti hangisi?

Yol Ver Levhası TT-1: Ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, anayolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir.