Bipolar insanlar zeki midir?

İçindekiler:

  1. Bipolar insanlar zeki midir?
  2. Hangi ünlü bipolar?
  3. Obsesif insanlar zeki midir?
  4. Bipolar bozukluk tanısı nasıl konulur?
  5. Miyopluk yüksek IQ belirtisi mi?

Bipolar insanlar zeki midir?

Ona göre bipolar bir zeka geriliği olmadığı gibi aksine bipolarlar arasında çok zeki hastaların olduğu gerçeğiyle de yüzleşilmesi gerektiğini belirtiyor: “Bir süredir onunla vakit geçiriyorum ve beni gerçekten şaşırtan şey de bipolar hastalar arasında çok zeki insanların oranının daha fazla olması.

Hangi ünlü bipolar?

BİPOLAR BOZUKLUKLUĞU OLAN ÜNLÜLER
  • SYLVIA PLATH. Özellikle yazdığı şiirlerle bilinen Sylvia Plath yaşadığı bipolar bozukluğu en güzel Sırça Fanus kitabında anlatır. ...
  • WINONA RYDER. ...
  • DEMI LOVATO. ...
  • RUSSELL BRAND. ...
  • VINCENT VAN GOGH. ...
  • BRITNEY SPEARS.

Obsesif insanlar zeki midir?

Takıntılarla baş edememe durumu, asla bir kişilik zayıflığı ya da irade noksanlığı çerçevesinde ele alınmamalıdır. OKB, aslında hassas ve zeki insanların hastalığıdır.

Bipolar bozukluk tanısı nasıl konulur?

Bipolar bozukluk tek bir kan testi, röntgen ya da beyin taramasıyla saptanamaz. Doğru tanı koyabilmek için, tanının mevcut semptomlara, hastalığın gidişine, hastanın öyküsüne ve eğer mümkünse aile öyküsüne dayanması gerekir.

Miyopluk yüksek IQ belirtisi mi?

Dr. Banu Coşar; pek çok bilimsel çalışmada, miyop çocukların zeka katsayılarının (IQ) normal popülasyona göre 7-8 puan daha fazla bulunduğunu belirterek, “Yapılan çalışmalarda ailelerde de benzer sonuçlar elde edilmiş. Öyle ki miyop kardeşlerin, olmayanlara kıyasla zeka katsayılarının daha yüksek olduğu ortaya konmuş.