Topkapı Sarayına Marmaray ile nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Topkapı Sarayına Marmaray ile nasıl gidilir?
  2. Topkapı Sarayı nerede hangi semtte?
  3. Topkapı Sarayı nereye yakın?
  4. Topkapı Sarayı için hangi durak?
  5. Anadolu yakasından Topkapı'ya nasıl gidilir?
  6. Topkapı Sarayına hangi Otobüs gider?
  7. Topkapı Sarayı ve Ayasofya nerede?
  8. Edirnekapıya hangi Otobüs gider?

Topkapı Sarayına Marmaray ile nasıl gidilir?

Kartal, Pendik, Maltepe taraflarından geliyorsanız Kadıköy-Kartal metrosuyla Ayrılıkçeşme istasyonunda indikten sonra Marmaraya aktarma yapıp Marmaray ile Sirkeci durağından indikten sonra tren istasyonunun karşısında bulunan Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı ...

Topkapı Sarayı nerede hangi semtte?

Fatih Sultan Mehmet'in emri ile 1478 yılında yapımı tamamlanan ve tam 400 yıl boyunca Osman Devleti'nin yönetim, sanat ve eğitim merkezi olan Topkapı Sarayı, İstanbul Sarayburnu'nda yer alan eşsiz bir mimari eser.

Topkapı Sarayı nereye yakın?

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Topkapı Sarayı Müzesi; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi arasında kalan tarihi İstanbul yarımadasında olan Sarayburnu'nda bulunmaktadır.

Topkapı Sarayı için hangi durak?

Topkapı Sarayı Müzesi'ne gitmenin en hızlı yolu Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanmaktır. Tramvaydan Sultanahmet durağında indikten sonra Aya Sofya Müzesi ve Hürrem Sultan Hamamı önünden geçerek Topkapı Sarayı Müzesi'ne ulaşılır.

Anadolu yakasından Topkapı'ya nasıl gidilir?

Anadolu yakasından gelenler Kadıköy ya da Üsküdar'dan vapur ya da motor ile Eminönü ya da Kabataş'a geçebilir, buradan Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında inip Topkapı Sarayı Müzesi'ne ulaşabilirler.

Topkapı Sarayına hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Topkapı Sarayı yakınından geçiyor: 32, 47E, 66, BN1, EM1, HVİST-12.

Topkapı Sarayı ve Ayasofya nerede?

Topkapı Sarayı Müzesi İstanbul'un Fatih ilçesinde, Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasında kalan tarihsel İstanbul yarımadasının ucundaki Sarayburnu'nda yer alıyor.

Edirnekapıya hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Edirnekapi yakınından geçiyor: 28, 32, 36B, 36TC, 41AT, 41ST, 500L, 500T, 94Y.