Orkidenin çiçekli dalı kurudu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Orkidenin çiçekli dalı kurudu ne yapmalıyım?
  2. Orkideye kaç bardak su verilir?
  3. Orkide fazla Sulanırsa ne yapmalıyım?
  4. Orkide çiçeği neleri sever?
  5. Orkide en çok neyi sever?
  6. Orkidenin yeri nasıl olmalı?
  7. Orkide Vazosu nasıl olmalı?
  8. Orkide toprağı yerine ne kullanılır?
  9. Orkide toprağı hangi ağaçtan olur?
  10. Orkide toprağı Nelerden Oluşur?
  11. Orkide evde nerede yetişir?
  12. Orkide kaç kere çiçek açar?
  13. Orkidenin cicekleri neden kurur?

Orkidenin çiçekli dalı kurudu ne yapmalıyım?

Orkideler çiçeklerini döktükten sonra, dalı kurumadan kesilmemelidir. Kurumayan dalın devamından çiçek açmaya devam edebilir. Dal kuruduğu zaman bağ makası ile alttan 3 boğumun üstünden kesilebilir. Orkide vitamini kullanarak daha çabuk ve verimli çiçek açtırabilirsiniz.

Orkideye kaç bardak su verilir?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Orkide fazla Sulanırsa ne yapmalıyım?

6- Sulamaktan çok daha fazla önemli olanın aslında orkidenin fazla sulanmaktan dolayı ölmesidir. Bu nedenle orkideyi fazla sulamaktan kaçının. Sürekli ıslaklık köklerin çürümesine neden olur, bu da daha sonra yaprakların sarkmasına neden olur ve bitki sonunda ölür.

Orkide çiçeği neleri sever?

Orkide çiçeği ve gün ışığı Orkideler için direk gün ışığı yapraklarının yanması ve zamanla bitkinin kuruması anlamına gelir. Orkideler sıcağı sevmezler nedeni ise orkidelerin nemi sevmesi. Mutfak ya da banyo gibi nemli ortamda çok kolay ve hızlı büyürler. Orkide çiçeğinin saksı değişimi ne zaman yapılır?

Orkide en çok neyi sever?

Nem oranı tüm orkide çeşitleri için çok önemlidir ve hemen hepsi yüksek nem severler. İdeal olarak %55-75 arası bir nem isterler. Gün içersinde ara ara spreyleme yapabilirsiniz. Diğer yoluysa bitkinizi altı çakıl taşları ve su ile dolu bir saksıya koymak.

Orkidenin yeri nasıl olmalı?

İlk olarak orkideyi yetiştireceğiniz yeri iyi seçmelisiniz. Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Orkide Vazosu nasıl olmalı?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.

Orkide toprağı yerine ne kullanılır?

Orkidelerde sıradan bahçe topraklarından kullanılmaz. Bu çiçeğin özelliğine göre hazırlanan saksı harçlarına yani topraklarına özel karışımlar eklenir. Orkide çiçeğinin toprağına; odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanılır.

Orkide toprağı hangi ağaçtan olur?

Orkide fideleri ve epifitik orkideler için kullanılır. Çam Kabuğu; Yavaş ayrışan havadar bir malzemedir. Duruma göre çeşitli boyutlarda kullanılır.

Orkide toprağı Nelerden Oluşur?

Orkide toprağından kasıt orkideler için özel olarak hazırlanan saksı karışımlarıdır. Genel olarak saksı harcında odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, eğrelti otu, perlit, pomza, ağaç kabukları, strafor köpükler gibi çeşitli malzemeler kullanılır.

Orkide evde nerede yetişir?

ORKİDE EVDE NASIL BAKILIR Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Orkide kaç kere çiçek açar?

Orkide bitkileri normal şartlarda bir yılda iki kez çiçeklenirler. Bazı orkide çeşitleri bakıma göre dört kez de çiçeklenebilir. Orkidelerin çiçek açması için mevsim farkından ziyade çiçeğin yaşam koşulları önemlidir.

Orkidenin cicekleri neden kurur?

Köklerinin güneş ışığını alması hayati önem taşımaktadır. Fazla suladığınız taktirde köklerde yumuşama ve sulanma başlar ve şişer. Az su verdiğiniz taktirde de kurumaya başlar. Orkide biraz da bahçeye diktiğiniz çok yıllık çiçeklere benzeyebilir.